U trendu

Virtuelna manekenka

Virtuelne devojke/žene lagano ali sigurno osvajaju javnu sferu, uključujući i polje mode. Počev od čuvene Lare Kroft, preko drugih (brojnih) ženskih likova, virtuelne junakinje konačno su stupile i na modne piste. Dokaz za to je predstojeći događaj Clotheshow Live, koji će se održati u Britaniji, od 6. do 11. decembra 2002. godine, a čiji je zaštitni znak devojka po imenu Kloi (Chloe). Ona je prava virtuelna devojka, i jedan od centralnih događaja ovog velikog modnog hepeninga biće upravo pronalaženje njene „stvarne“ dvojnice.

Fenomen virtuelnih žena nije isključivo vezan za ovakve situacije, a sam pojam može se postaviti mnogo šire. Pojava tzv. „mrežnih identiteta“ koje određena osoba gradi i koristi u komunikaciji na Internetu (u igrama, diskusionim listama, na chat-u) takođe se može posmatrati kao podvrsta virtuelnog postojanja. Pojedini psiholozi koji su se bavili ovim fenomenom tvrde čak kako (višestruki) virtuelni identiteti imaju i pozitivnu, terapeutsku funkciju.

No, u ovom slučaju cela stvar i nije baš „terapijski“ koncipirana: da bi odgovarale opisu Kloi, prijavljene devojke (implicitna sugestija) moraju da budu mršavije i da imaju omanju stražnjicu. Za takmičenje se do sada prijavilo oko 50 učesnica, za koje publika može da glasa i preko web sajta.

Zvaničnici su izgled „Kloi-devojke“ opisali kao „mladalački, glamurozan i moderan“. Pobednica ovog takmičenja predstavljaće zvanično Lice manifestacije Clotheshow Live 2002, dobiti posao kao model i (najlepši deo) – nagradu u vidu nekoliko skupih komada odeće vrhunskih dizajnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.