U trendu

Više krema, da ili ne?

Muškarcima je često nejasno zašto žene koriste toliko različitih krema i kremica, ali, uglavnom, ne pitaju – shvataju to u smislu da oni imaju svoje igračke, a žene svoje. I same žene se nekad pitaju: ma, da li im je stvarno neophodno toliko krema?
Jedna od najčešćih dilema ove vrste povezana je s dnevnim i noćnim kremama. Mnogo koja žena, naročito ako je suočena s ne baš velikim budžetom, upitala se da li zaista ima smisla kupovati i dnevnu i noćnu kremu, ili se tu radi samo o marketinškom triku kojim bi se dame „navukle“ da kupe nešto što im zapravo nije potrebno. Pa, evo odgovora na to pitanje.
Ukoliko imate dvadesetak godina, dovoljna vam je jedna krema – ona za dan. To treba da bude hidrirajuća krema, a morala bi i da štiti od štetnog sunčevog zračenja – i to ne samo leti, jer do oštećenja kože usled izlaganja suncu može doći u bilo koje doba godine. Noćna krema vam nije potrebna, zapravo, i poželjno je da pustite lice da se u toku noći „odmori“.
Jednom kad pređete tridesetu, postaje vam neophodna dodatna nega i samo dnevna krema nije više dovoljna. I dalje je potrebna, pošto je lice i dalje neophodno hidrirati i štititi od sunca, ali treba i dodati noćnu kremu, koja će pospešiti regeneraciju kože. U principu, dnevne kreme imaju više zaštitnih, a noćne više regenerativnih sastojaka, što i odgovara bioritmu kože, i zbog toga su nakon tridesete potrebne dve kreme.
Još nešto: ovo oko 20 i 30 godina treba uslovno shvatiti. Ukoliko ste izložene pojačanom stresu i još više pojačanom zagađenju, ukoliko često boravite u zadimljenim i/ili loše provetrenim prostorijama, mnogo se naprežete, konsumirate puno alkohola i nikako da se odreknete cigareta, noćna krema će vam biti neophodna već sa dvadesetak godina. S druge strane, ukoliko ne pušite i ne pijete, ne dopuštate stresu da vas previše pogodi, ispravno se hranite i provodite dosta vremena na svežem vazduhu, lako se može desiti da vam i nakon tridesete noćna krema još uvek ne bude neophodna.

1 komentar
  1. Ivana Veljković

    Tekst govori o sredstvima koje imate u kuhinji i šta vam je potrebno za dobar izgled. Ostalo je genetika ili plastična hirurgija. Govori vam žena od 66 godina koja izgleda dobro jer je koristila hormone posle klimaksa.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike