U trendu

Više krema, da ili ne?

Muškarcima je često nejasno zašto žene koriste toliko različitih krema i kremica, ali, uglavnom, ne pitaju – shvataju to u smislu da oni imaju svoje igračke, a žene svoje. I same žene se nekad pitaju: ma, da li im je stvarno neophodno toliko krema?
Jedna od najčešćih dilema ove vrste povezana je s dnevnim i noćnim kremama. Mnogo koja žena, naročito ako je suočena s ne baš velikim budžetom, upitala se da li zaista ima smisla kupovati i dnevnu i noćnu kremu, ili se tu radi samo o marketinškom triku kojim bi se dame „navukle“ da kupe nešto što im zapravo nije potrebno. Pa, evo odgovora na to pitanje.
Ukoliko imate dvadesetak godina, dovoljna vam je jedna krema – ona za dan. To treba da bude hidrirajuća krema, a morala bi i da štiti od štetnog sunčevog zračenja – i to ne samo leti, jer do oštećenja kože usled izlaganja suncu može doći u bilo koje doba godine. Noćna krema vam nije potrebna, zapravo, i poželjno je da pustite lice da se u toku noći „odmori“.
Jednom kad pređete tridesetu, postaje vam neophodna dodatna nega i samo dnevna krema nije više dovoljna. I dalje je potrebna, pošto je lice i dalje neophodno hidrirati i štititi od sunca, ali treba i dodati noćnu kremu, koja će pospešiti regeneraciju kože. U principu, dnevne kreme imaju više zaštitnih, a noćne više regenerativnih sastojaka, što i odgovara bioritmu kože, i zbog toga su nakon tridesete potrebne dve kreme.
Još nešto: ovo oko 20 i 30 godina treba uslovno shvatiti. Ukoliko ste izložene pojačanom stresu i još više pojačanom zagađenju, ukoliko često boravite u zadimljenim i/ili loše provetrenim prostorijama, mnogo se naprežete, konsumirate puno alkohola i nikako da se odreknete cigareta, noćna krema će vam biti neophodna već sa dvadesetak godina. S druge strane, ukoliko ne pušite i ne pijete, ne dopuštate stresu da vas previše pogodi, ispravno se hranite i provodite dosta vremena na svežem vazduhu, lako se može desiti da vam i nakon tridesete noćna krema još uvek ne bude neophodna.

1 komentar
  1. Ivana Veljković

    Tekst govori o sredstvima koje imate u kuhinji i šta vam je potrebno za dobar izgled. Ostalo je genetika ili plastična hirurgija. Govori vam žena od 66 godina koja izgleda dobro jer je koristila hormone posle klimaksa.

Napišite komentar