U trendu

Volite li rasprodaje?

Rasprodaja, sniženo (nije bitno koliko je sniženo). Ima žena koje se maltene seksualno uzbude kada pročitaju reči kao što su „rasprodaja“, „sniženo“, „sales“, „saldi“ ili samo različite procente koji označavaju sniženje. Zaista, rasprodaja može izgledati kao dobra ideja – jeste da stvar nabavljate na kraju sezone, ali nabavljate firmiranu stvarčicu po znatno nižoj ceni. Možda i nije u pitanju firmirana stvarčica, već samo nešto što je maltene besplatno. Koliko su rasprodaje dobra ideja?
Za radnje su svakako odlična ideja – na taj način se oslobode zaostale robe i isprazne magacin za novu robu u trendu, umesto da plaćaju slanje te robe nekud drugde. Naravno, tu je i dodatna zarada, ne onolika koliku bi imali da su tu istu robu prodali u jeku sezone, ali sigurno bolja od nikakve. A koliko su rasprodaje dobra stvar za kupce? Tu su mišljenja podeljena.
Neki rasprodaje smatraju fantastičnom prilikom da po sniženim cenama nabave robu omiljenih im brendova ili da jednostavno pazare nešto jeftino. Rasprodaje tako budu prilika da se malo ponove i opreme, a da ipak ne potroše previše novca. Naravno, pod pretpostavkom da ne kupe i ono što im je potrebno i ono što nije, već je samo, eto, na sniženju (čest ženski postupak). Tada se zapravo ne uštedi, samo se zatrpate stvarima s kojima posle ne znate šta ćete.
S druge strane, ima i onih koji ne mogu da smisle rasprodaje. Glavni razlog su gužve; nije neobično da na rasprodajama izbije i tuča oko nekog artikla. Pored toga, gužve dovode i do drugih neprijatnosti – ne možete da na miru razgledate robu, ispred garderobe su kilometarski redovi, može se lako desiti da u toj ludnici previdite neku grešku na robi… Sve to znači dosta nerviranja i mogućnost da tek kad bude prekasno otkrijete da ste nabavili artikal s felerom koji, pošto je kupljen na rasprodaji, ne možete da vratite. A može i da se desi da vam u toku sezone neka simpatična stvarčica zapadne za oko, rešite da sačekate rasprodaju kako ne biste dali nenormalno veliku sumu novca za nešto što je ipak samo jedna slatka krpica – a ta simpatična stvarčica i ne dospe do rasprodaje, pošto bude simpatična i mnogim drugim ljudima.
Dakle, rasprodaje – dobre ili ne? Ako imate dovoljno strpljenja da otrpite gužve, oko sokolovo da uočite svaki eventualni feler, i ne kupujete ono što vam nije potrebno, rasprodaja može da bude korisna. Ukoliko to nije slučaj, kupovina u toku sezone ipak je bolji izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar