Wow, kakve noge!

Želite li noge od kojih zastaje dah? Za sve lepe stvari u životu je potrebna upornost i trud. Postoji par stvari koje možete da uradite da bi noge postale lepše. Predlažemo vam da se vratite jednoj aktivnosti koju ste, verovatno, voleli kao dete. U pitanju je – preskakanje konopca.

Stručnjaci za fitnes kažu da je konopac za preskakanje najefektivniji deo fitnes-opreme. Utiče na sve važnije grupe mišića, uključujući i srce.

Nemojte skakati po betonskoj podlozi, asfaltu ili mermeru jer možete dobiti bol u leđima i kolenima. Nosite odgovarajuće patike, po mogućstvu one koje su predviđene za mešovite treninge (cross-training). Izbegavajte patike za trčanje.

Počnite polako i postepeno da povećavate dužinu preskakanja. Da bi se postigli željeni efekti, potrebno je da preskačete bar 10 minuta. Neka vam ruke i noge rade sinhronizovano. Skačite 2-3 centimetra iznad podloge; taman toliko da konopac može da prođe ispod vas. Skačite sa oba stopala istovremeno – u suprotnom vaše vežbanje neće biti tako efektivno.

Preskakanje konopca je bezbedna i efikasna fizička aktivnost za bilo koji tip tela. Sagoreva više kalorija nego većina aktivnosti aerobičnog tipa, uključujući i šetanje i džogiranje. Fitnes-stručnjaci naglašavaju da je to jedina vežba pomoću koje možemo da se otarasimo celulita i da efektivno utičemo na oblik nogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.