Za opušteniji nedeljni ručak

Nedeljni ručak treba da bude lepo vreme za celu porodicu – ali nije nimalo lepo ako vi zbog spremanja nedeljnog ručka spadnete s nogu od umora, pa i ne budete u stanju da stvarno uživate s porodicom. Do toga ne mora da dođe ako se malo promeni organizacija.
Zaista nema smisla da izigravate robinju u sopstvenoj kući, ma koliko vas radovala ideja da porodici pružite, najzad, nešto kuvano, što se jede kašikom, umesto brze hrane. I ne samo da ćete spremiti ceo ručak nego ga posle toga i poslužujete – a za to sasvim lepo možete da uposlite muža i decu.
Što se spremanja jela tiče, neke stvari se mogu uraditi i pre nedelje. Već prilikom kupovine mesa možete da zamolite mesara da vam meso iseče i pripremi ga za pečenje (mnogi i sami pitaju želite li da vam iseku i pripreme meso). Supa može da se skuva i prethodnog dana, ništa joj neće faliti niti će joj pokvariti ukus ako preko noći odstoji u frižideru. Takođe, prethodno veče možete da očistite i iseckate povrće i da ga preko noći ostavite u hladnoj vodi. Tako će vam, kad stigne nedelja, pola stvari već biti spremno, pa će i posla oko spremanja ručka biti manje – uz to, možete i u taj posao da uključite muža i decu (naravno, zavisi od uzrasta dece koji ćete im posao poveriti).
Pored toga, ukoliko je to finansijski ikako izvodljivo, ne zaboravite na restorane. Za mnoge je preskupo da svake nedelje idu u restoran, a i neke žene će želeti da same spreme obrok za svoju porodicu, ali jednom u dve nedelje ili jednom u mesec dana trebalo bi da bude izvodljivo da nedeljni ručak bude u restoranu. I takav ručak će zbližiti porodicu, izlaske voli svako, a vama će ručak u restoranu pružiti priliku da se odmorite od kuvanja i da nedelja i vama bude dan za opuštanje – da i vama ručak spremi neko drugi, a vi da samo, zajedno sa svojom porodicom, uživate u ukusu jela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.