U trendu

Za temeljno čišćenje pora

Sve žene žele da njihovo lice izgleda lepo. Da im koža bude glatka i nežna, da lice deluje čisto i privlačno. Jedan od problema s kožom lica koji nervira mnoge žene jesu pore – proširene pore (ne baš najlepši prizor, bez obzira na to što ga ne vidi niko ko vam se ne unese u lice), zapušene pore, nečiste pore… Zbog toga se posebna pažnja posvećuje sredstvima koja pomažu da pore deluju manje i da budu redovno očišćene. Kako to postići?

Postoji uverenje da je neophodno napariti lice kako bi pore bile temeljno očišćene. To nije neophodno, na svu sreću – bilo bi zaista zamorno svaki dan pariti lice. Naravno, jednom nedeljno napariti lice, recimo, čajem od kamilice, jeste odlična ideja, ali nije nešto što morate stalno da radite.

Ne postoji neko magično sredstvo koje može da otvori pore i da ih istovremeno očisti, ali, s druge strane, ni pljuskanje lica ledenom vodom kako bi se pore skupile nije baš najbolja ideja – tako onemogućavate njihovo čišćenje. Različita sredstva koja služe isključivo tome da skupe pore iritiraju njihove zidove – skupiće ih, ali će efekat biti kratkotrajan.

Najbolja taktika je zapravo ona najjednostavnija, a to je održavanje čistoće kože, samim tim i pora. To ćete postići redovnim umivanjem ujutro i uveče (više od toga nije neophodno; zapravo, bilo bi kontraproduktivno). Ako vam je koža veoma masna, nakon umivanja nanesite i tonik. Ukoliko uz sve to imate i problem s aknama, lice možete posle svega očistiti i rastvorom hidrogena ili salicilne kiseline, jer oni imaju antiseptičko i isušujuće dejstvo.

Za dodatnu negu možete upotrebiti masku od bele gline – ona je dokazani čistač pora, a dovoljno je da je nanesete jednom ili dvaput nedeljno. Maske od gline se u principu drže prilično kratko na licu, tako da, u suštini, vaš „posao“ uopšte nije obiman – čišćenje lica ujutro i uveče i jednom ili dvaput nedeljno nanošenje maske. Sasvim malo posla, a pore na vašem licu neće biti ni zapušene, ni proširene, ni nečiste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.