Zavisni od meksičkih serija

I vi ste u kategoriji zavisnika? Hvata li vas nervoza bez dnevne doze Rosalinde i kompanije? Tresu li vam se ruke ako slučajno morate da budete na poslu ili na nekom drugom mestu koje će vas odvojiti od televizora u „magično“ vreme? Ukoliko ste na prethodna pitanja odgovorili sa „da“, vreme je da ovu vašu neizmernu glad preispitate i da potom, ako ste preterali, pređete na odgovarajuću terapiju odvikavanja u kojoj je potrebno samo malo upornosti (nema kineskih lekova, ne brinite).

Ključno pitanje glasi – šta dobijate praćenjem ovih serija, a šta gubite?

Dobijate…

– 30 minuta odsustva iz realnog sveta (koji podrazmeva vaših 7 kilograma viška, neoprane sudove i voljenog koji je opet „dobro raspoložen“).

– inspiraciju za novogodišnju haljinu (tačnije, želite istu onakvu kakvu nosi glavna junakinja).

– shvatate kako ste zapravo srećni jer znate čije ste dete, a čak znate čije je vaše dete, a ne morate ni da se brinete oko milionskog bogatstva i nasledstva, niti oko situacije ceo-grad-je-zaljubljen-u-mene. I znate šta još? Ona vaša komšinica nije ni upola tako zlobna kao one na ekranu (čitaj: još uvek vam nikog nije otrovala).

– urezujete u glavu lik nekog simpatičnog Latinoamerikanca koji je 3 puta zgodniji od Riki Martina. Sada imate o čemu da razmišljate kada vam je dosadno, a imate opet razlog da čavrljate sa koleginicama i drugaricama baš kao da ste opet u srednjoj školi, a sve to na temu koliko je dotični neotkriveni no name talenat zgodan…

Gubite…

– 30 minuta dragocenog vremena koje možete posvetiti sebi i svojoj porodici.

– sve šanse da izgledate dobro kao vaša omiljena-neshvaćena-napaćena junakinja u onoj novogodišnjoj haljini, jer gle, čudna mi čuda, od sedenja na kauču u društvu sa vašim omiljenim „sagledaocem“ čipsom, vi se samo još više gojite, a vaši taktički planovi pod radnim nazivom „počinjem sa vežbanjem i dijetom od ovog ponedeljka sigurno“ sve više propadaju.

– ne znate više šta je to „knjiga“, niti šta je pozorište. Sada čak i neki lagani filmovi sa „prizvukom poente“ zamaraju vaše sive ćelije.

– pošto ste počeli da nosite njegovu sliku u tašni i pošto se totalno izgubite kada vidite vašeg omiljenog Latinoamerikanca na ekranu – pazite, jer onog trenutka kada i vašeg Balkanosrbijanca počnete nesvesno da zovete „Fernando“ možda ste malčice preterali i možda je vreme da počnete sa odvikavanjem 🙂

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.