U trendu

Zbog ove četiri greške možete ostariti preko noći

Starenje je normalna i neizbežna stvar, ali postoje neke greške koje možete da izbegnete, a koje škode vašoj koži i mogu da učine da izgledate starije, takoreći preko noći, prenose mediji u regionu.

Doktorka Purviša Patel otkrila je za Women’s Health neke od tih grešaka.

1. Spavanje na stomaku – Vrlo jednostavno, kod ovakvog načina spavanja na scenu stupa gravitacija, što dugoročno dovodi do opuštanja kože na licu, a kratkoročno uzrokuje podbulost. Patel preporučuje spavanje na leđima.

2. Neumivanje – Mnoge žene zaborave da skinu šminku prije spavanja, ali to je korak koji ne želite da preskočite. Umivanje lica prije spavanja je ključno za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke koji su se nakupili tokom dana.

3. Previše proizvoda za negu lica – Ako koristite brojne proizvode, a niste sigurni kako zapravo treba da ih koristite, to može da škodi vašoj koži. Držite se proizvoda s kojima ste upoznati i koji su delotvorni za vaš tip kože.

4. Nedovoljna konzumacija vode – Hidratacija je važna i iznutra. Kad ne pijete vodu, koža se kratkoročno suši i izgleda naborano oko očiju, a dugoročno gubi elastičnost. Patel preporučuje konzumaciju barem šest čaša vode dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.