U trendu

Želi da zna ko vas zove

Radoznalost je normalna ljudska osobina, ali je ponekad nepristojno ispoljiti je. Može se desiti da vam smeta kada je neko previše radoznao u vezi vas, i to je sasvim u redu, samo bi trebalo setiti se da nekada i vi treba da suzbijete sopstvenu želju da što pre saznate nešto što vas zanima.
Na primer, imate blisku prijateljicu s kojom često razgovarate telefonom. Desi se da vam tokom tih razgovora zazvoni i drugi telefon (mobilni, fiksni, druga linija…), pa je zamolite da sačeka i javite se i na taj telefon kako biste proverili ko vas zove i zbog čega. Nakon što se vratite razgovoru s prijateljicom, ona vas pita ko vas je zvao. Slično postupa i kada vam je u poseti ili izađete na kafu i javite se na telefon dok ste s njom. Nekada joj odgovorite, ali nekada zaista ne želite da objašnjavate ko vas je zvao i zašto, i smeta vam njeno pitanje – na kraju krajeva, šta se nje tiče ko je zvao vas?
S jedne strane, u pravu ste što vam to smeta. Jeste da je potpuno prirodno da ona bude radoznala zbog koga i zbog čega biste prekinule razgovor s njom i ostavili je da čeka, ili zbog koga ili čega joj ne posvećujete punu pažnju kada se vidite, ali, prirodno ili ne, nije baš najpristojnije da tu radoznalost i ispolji i otvoreno vas pita ko je to bio.
S druge strane, isto pravilo važi i za vas. Potpuno je normalno to što ste radoznale da saznate ko vas to zove i šta želi, ali nije pristojno prekinuti razgovor s prijateljicom da biste zadovoljile radoznalost. U mobilnom telefonu će vam ostati identifikacija onoga ko vas je zvao, a i većina fiksnih danas ima tu funkciju, tako da je u principu savršeno izvodljivo da prijateljici pružite nepodeljenu pažnju, a radoznalost zadovoljite i poziv uzvratite kasnije.
Naravno, postoje situacije kada očekujete važan poziv, i kada na ekranu vidite ko vas zove i da se radi o tom važnom pozivu, odgovorite na njega. Tada prijateljici možete da se izvinite što vas je čekala i da objasnite da se radilo o važnom pozivu na koji ste morale da odgovorite.
A šta ako se cela stvar dešava dok ste na poslu pa morate da se javljate na telefonske pozive? Tu možemo da kažemo samo jedno: neprofesionalno je obavljati privatne razgovore dok ste na radnom mestu, izuzev ako se radi o nečemu hitnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar