U trendu

Žena koja voli sebe nikada, ali nikada neće uraditi ovih 6 stvari

Mihail Labkovski je veoma poznat i popularan ruski psiholog, koji ima preko 40 godina iskustva, a posebno se specijalizovao za muško-ženske odnose.

Ovaj psiholog često komunicira sa svojom publikom i odgovara na njihova pitanja i dileme, pa je tako nedavno na Instagramu odgovorio na jedno pitanje vezano za „savršene“ žene. Po Labkovskom to su one žene koje pre svega poštuju sebe, a njegov tekst prenosimo u celosti, piše Ženablic.rs.

Dobio sam pitanje kakva treba da bude idealna žena? Puno sam puta rekao ovo – niko nikome ništa nije dužan! Zato ću preformulisati ovo pitanje prije nego što odgovorim na njega. Dakle, ono bi trebalo da glasi: „Šta žena koja poštuje sebe nikada ne bi uradila?“. Ovo je moj odgovor!

Žena sa visokim samopoštovanjem, koja voli i ceni sebe, nikada neće uraditi sledeće:

** Prebacivati odgovornost za sopstveno dobro na druge – na roditelje, partnere, prijatelje ili rođenu decu… Ona se oslanja samo na sebe, na svoje snage i resurse.

** Finansijski zavisiti od nekoga. Žena koja poštuje sebe u stanju je da sebe obezbedi. I muškarci će je uvek poštovati zbog toga; time im stavlja do znanja da je nezavisna i samostalna. Zato ona nikada ne nailazi na narcisoidne ili koristoljubive muškarce; takvi tipovi zaobilaze finansijski stabilne žene.

** Za svoje probleme kriviti druge. Žena sa visokim samopoštovanjem ne sedi i ne čeka da neko dotrči i spasi je, ona pokušava da sama reši svoje probleme. Naravno, ona ume i može da zatraži pomoć, ali samo ako je zaista potrebna. Takođe, ovakve žene rado pomažu drugima kada je to potrebno.

** Tražiti odobrenje od drugih. Ona radi samo ono što želi: radi sve dok joj posao odgovara, nosi odeću koja joj se sviđa, viđa se sa ljudima sa kojima se dobro oseća.

** Upoređivati sebe sa drugima – sa prijateljima, kolegama, glumicama, modelima sa društvenih mreža… Jedina osoba sa kojom se poredi je ona sama u prošlosti. Žena sa visokim samopoštovanjem je svesna da će uvek postojati neko bogatiji, uspešniji, sa gušćom kosom i dužim nogama i zbog toga jednostavno ne vidi nikakav smisao u poređenju.

** Truditi se da se uda po svaku cenu. Samosvesnim ženama nije važan prsten na ruci, već da u svom odnosu ima poštovanje i ljubav. Pečat na papiru za nju nije cilj sam po sebi, kao ni rađanje dece. Spremna je da sačeka partnera koji je dostojan nje, a ako ga ne upozna, sposobna je da i sama živi srećno

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.