U trendu

Ženska tašna – izvor zaraze

Teoretski, pravila lične higijene znamo svi – ali ih se premali broj ljudi zaista pridržava. Uz to, postoje i neki manje uočljivi izvori zaraze koji vam, možda, uopšte ne padnu na pamet – a unesete tako neku infekciju u svoj dom ili na posao. Jedan takav moguć izvor zaraze je i ženska tašna.

U čemu je stvar sa ženskom tašnom? U tome što će ih priličan broj dama ostavljati gde stignu. Negde na pod, na kome ima ko zna čega, ko zna ko je sve tu gazio i šta je naneo. Nekad čak i na pod javnog toaleta, u ćošak koji deluje suvo, valjda tu ništa nema. Na svakakva će mesta sumnjive čistoće dospeti ženska tašna.

A nakon toga, dospeće na sto. Nekad kancelarijski, a s tog stola će se u pauzi i jesti. Nekad kuhinjski ili trpezarijski sto u sopstvenom domu, čime se onda ugrožava cela porodica koja za tim stolom jede ili koja jede hranu pripremljenu na tom stolu.

Srećom, takav put zaraze (to jest, raznih patogenih bakterija koje bi s poda mogle dospeti na tašnu, a s tašne na sto i u ljudski organizam, vaš ili tuđ) nije preteško izbeći. Kao jedno, pazite gde stavljate tašnu – izbegavajte da je stavljate na pod, čak i ako deluje čisto, kao da je tek obrisan ili usisan. A kao drugo, nemojte tašnu nikad stavljati na sto. Okačite je negde, na naslon od stolice, na primer, ali je nemojte spuštati na površinu s koje će se kasnije jesti ili na kojoj će se spremati hrana.

Naravno, pomoći će i ako tašnu redovno čistite nekim sredstvom koje je neće oštetiti, a koje će ukloniti bakterije i nečistoće. To će pomoći ne samo u higijeni već i u tome da ta tašna bolje izgleda – a valjda će vam se dopasti i da vaša tašna lepše izgleda.

Ne kažemo da sve treba da bude sterilno čisto, to ne bi ni bilo zdravo, ali bi bilo poželjno obratiti pažnju na to šta dospeva tamo gde će biti hrana koja će se uneti u organizam – jedna od stvari koje tamo dospevaju kod mnogih dama je i njihova tašna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar