U trendu

Ženski rivalitet (1)

Neretko se priča o tome kako je neki muškarac emotivno jako povredio neku ženu. Ono što se ređe spomene jeste to koliko je jedna žena emotivno povredila drugu, a takve stvari se zbog ženskog rivaliteta uopšte ne događaju retko.
Kada bi se prisetile svoje prošlosti i prvog puta kada su bile jako emotivno povređene, mnoge dame bi se setile da ih tog puta nije povredio neki dečak. Moguće je da su imale simpatiju koja nije bila zainteresovana i da ih je to povredilo, pa su nastavile sa svojim životom; povreda koja je bila znatno jača potekla je od izdajstva neke devojčice, neke njihove drage prijateljice. Nekad čak ne ni bukvalno izdajstvo; na primer, bile ste tri super drugarice, bile ste jako bliske, a onda je vremenom došlo do toga da se vaše dve drugarice još i više zbliže, dok ste se vi osećale izostavljeno i napušteno. To je zaista bolelo, znatno više nego što vas glavni "slatkiš" u razredu nije primećivao.
Kada je muško savezništvo ili rivalitet u pitanju, najčešće se radi o postizanju nekog cilja, i tu često nema toliko snažnih emocija kao kod ženskog savezništva ili rivaliteta. Muška agresivnost, kada do nje dođe, uglavnom bude otvorena (naravno, uopštavamo); žene će jedna drugu napadati tiho, otvoreno se smeškati, a iza leđa ogovarati i zagorčavati jedna drugoj život. Nekada, kada se u grupi žena oforme nekakva hijerarhija, savezništva i rivaliteti, manipulisanje i gaženje preko svih obzira (i sve to uz osmeh i umiljavanje) mogu da budu takvi da neko zakuka za "razumnim muškarcem koji bi smirio stvar".
Viđale ste, sigurno, a moguće i iskusile da žene stvore snažne emotivne veze, a onda budu izuzetno povređene kad neko tu nekog izda. Ili se u većoj grupi žena dve "alfa ženke" toliko žestoko sukobe da sve pripadnice grupe budu emotivno snažno povređene, a grupa se raspadne. Ili, jedna žena bude isključena iz grupe i tu vidite toliko zlobe, toliko pakosti, da vas ne bi iznenadilo da počnu polako da je seckaju naživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.