Život je lepši uz „molim“, „hvala“ i „dobar dan“

Skoro da i ne postoji niko koga povremeno ne iznervira „nadrndana šalteruša“ ili neka druga neljubazna osoba – a opet, većina nas je i previše sklona tome da zaboravi na sopstvene manire. To zaboravljanje može biti sasvim razumljivo, ali će svima biti lepše ako pokušamo da se setimo da budemo ljubazni.
Kada ste umorni zbog gomile obaveza, nervozni zbog gužve i toga što obaveze nikako da završite u nekom razumnom roku, kada se uz to i preznojite na vrućini ili pokisnete kao miš ili se smrznete po ledenom vremenu, zaista nije lako setiti se da budete ljubazni u komunikaciji s drugima. A i dalje imate štošta da obavite – odete u prodavnicu, završite nešto na nekom šalteru… I tamo se sretnete sa ne baš ljubaznim ljudima. Vi ste umorni i iznervirani, oni su umorni i iznervirani, budete neljubazni jedni prema drugima, pa se nakon obavljenog posla i vi i oni osećate još gore.
Prodavačicama, osobama na šalterima i slično bi trebalo da je u opisu radnog mesta da budu nasmešeni i ljubazni, ali su i oni ljudska bića, i oni mogu biti umorni, imati lične probleme i biti iznervirani time što su svi po ceo dan neljubazni prema njima. A vi im možete ulepšati dan time što ćete biti ljubazni – time što nećete zaboraviti ni na „dobar dan“, ni na „hvala“, ni na „molim“. Mnoge osobe koje rade za šalterima se čak i iznenade kada čuju te reči, jer su odvikle od toga da ih slušaju.
Verujte, u najvećem broju slučajeva, biće vam uzvraćeno. Za početak osmehom i saznanjem da ste nekome pružili nekoliko lepih trenutaka, a zatim i boljom uslugom, kao i uzvraćanjem lepim rečima. To su tako jednostavne reči, ništa vas ne košta da ih se setite i da ih upotrebite – a ulepšate dan i osobi kojoj ste ih uputili i sami sebi, jer je svakako lepše obaviti posao s nasmešenom, ljubaznom osobom, i još osobom za koju znate da ste je nečim obradovali.
Pomalo je tužno što je danas ljude moguće obradovati već i sa „dobar dan“, „molim“ i „hvala“, jer su to reči koje bi trebalo da se podrazumevaju u svakodnevnoj komunikaciji – ali kada je već tako, možemo pokušati da makar sami ne zaboravljamo na njih. Da nam svima bude lepše i prijatnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.