U trendu

10 neprocenjivih stvari koje novac ne može da kupi

Džordž Lorimer, novinar, pisac i izdavač, jednom je rekao da je dobro imati novac i sve stvari koje se novcem mogu kupiti, ali je takođe dobro s vremena na vreme proveriti da li ste možda izgubili stvari koje ne možete dobiti prostim transakcijama.

S novcem možemo obezbediti, između ostalog, krov nad glavom, novi auto i putovanje oko sveta. Do pravog prijateljstva i unutrašnjeg mira, s druge strane, nećemo doći trošenjem para.

Neke stvari u našem životu jednostavno nemaju cenu i ne mogu se steći novcem, a u narednim redovima ćemo vas podsetiti na 10 takvih neprocenjivih stvari.

Prava ljubav
Kada neko ne gaji osećanja prema vama, svim novcem ovog sveta nećete uspeti da dođete do srca date osobe.

Iskreno prijateljstvo
Ako vam je neko prijatelj samo zbog toga što ste bogati, onda vam on i nije pravi prijatelj.

Duševni mir
Ako osećate nelagodnost zbog nečega što ste uradili ili niste uradili, utehu sigurno nećete pronaći u parama i svemu drugom što one mogu kupiti.

Porodična sreća
Mada je novac važan za osnivanje porodice, za pravu sreću ćete morati da poradite i na drugim stvarima.

Zdravlje
Ponekad vam novac može obezbediti skup tretman ili operaciju, koji vam mogu poboljšati izglede za ozdravljenje, ali ne postoje te pare koje će vas spasti od teških bolesti, za koje još uvek ne postoji lek.

Smisao za humor
Ne postoji škola humora, niti skupi savetnici za humor, što znači da vam vaš imetak neće puno pomoći da postanete zabavniji u društvu i naučite da se šalite.

Mudrost
Mudrost se stiče iskustvom i tu novac nema nikakvu ulogu.

Inteligencija
Pamet je uglavnom uslovljena genetikom, a još uvek nije izmišljena tehnika kojom bismo mogli da promenimo svoje gene tako da nam poraste inteligencija.

Poštovanje
Ljudi nas poštuju zbog onoga što jesmo i stvari koje radimo, a ne novca koji posedujemo.

Kreativnost
Ne postoje dokazi da je rast kreativnosti povezan sa rastom bogatstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)