U trendu

2 sata nedeljno za ovo morate odvojiti: Tajna uspeha koju je praktikovao čak i Albert Ajnštajn

Mnogi ljudi smatraju da ako vreme provodimo „ne radeći“ ništa to znači da smo zapravo neproduktivni, ali iskustvo velikih umova i studija dokazuju suprotno. Tajna uspeha se krije u ovome.

Albert Ajnštajn je voleo da sanjari i zamišljao je da se vozi duž svetlosnog zraka, a njemu se zrak činio smrznut, što ga je na kraju dovelo do stvaranja poznate teorije relativnosti.

Čarls Darvin je takođe praktikovao ovu metodu i koristio svoj takozvani „put razmišljanja“ da zaroni u svoje misli i razmišljanja.

U nastavku vam otkrivamo kako možete postići drastične promene u svom životu.

Ajnštajn je smislio „eksperimente u glavi“

Albert Ajnštajn imao je puno eksperimenata. Na primer, za svoju opštu teoriju relativnosti, on je sprovodio imaginarne eksperimente u kojima je zamišljao da se vozi duž svetlosnog zraka i u liftu koji pada iz svemira.

Njegove najpoznatije teorije, koje su postavile temelj moderne fizike, bile su samo deo njegove mašte! Možemo slediti Ajnštajnov primer i sprovoditi eksperimente u sopstvenim glavama, poput zamišljanja svih mogućih opcija i ishoda određene situacije i pitati sebe: „Ako to učinim, šta će se dogoditi?“

Pustite da vam um luta

Odvojite više vremena za sebe – da se se zaustavite, razmislite i analizirate gde se nalazite u životu, shvatite da li ste zadovoljni svojim ciljevima i utvrdite koji su vaši budući planovi – onda se prepustite sanjarenju. Možete biti produktivniji kada ste prinuđeni da se bavite nestandardnim situacijama ili ćete lakše stvarati kreativne ideje.

Postavite sebi pitanja

Nekim ljudima je sasvim normalno da provedu dva sata na Fejsbuku, ali izdvajanje 2 sata dnevno za razmišljanje je previše. Ako ste i vi jedna od njih, onda možete da uradite sledeći test. Uzmite olovku i svesku i odgovorite na nekoliko pitanja poput: „Koje ciljeve imam ili nisam postigao?“, „Mogu li ubrzati proces postizanja svojih ciljeva?“, „Da li se osećam nadahnutim?“ ili „Gde se vidim u narednih 6 meseci?“

Dva sata nedeljno odvojite za razmišljanje

Zat Rana, novinar, sproveo je eksperiment u kome je prikazao „dvočasovno pravilo“ zasnovano na navikama uspešnih naučnika i filozofa, i priznao je da je tako postigao odlične rezultate. Svake nedelje, provodio je 2 sata razmišljajući. Kasnije je podelio da je ova tehnika zaoštrila njegov um i da je samo dva sata nedeljno mala cena za postizanje velikog uspeha, piše Telegraf.

Imate li neku tehniku koju koristite da biste bili produktivniji?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.