U trendu

2 skrivena razloga zašto je ženama starijim od 40, teško da pronađu srodnu dušu

Mnoge dame se žale kako ne mogu pronaći muža, a izlaziti sa starijima od 40 može da bude teško. Postoje dva glavna razloga zašto zrele žene nisu u stanju da privuku i zadrže iskreni interes kvalitetnih muškaraca.

Dva  manje očigledna razloga zašto ženama nije lako da pronađu ljubav

1. Kritički, osuđujući, zatvoreni način razmišljanja
2. Visoka očekivanja (drugim riečima, nerazumna i nedostižna)

Žene su poznate po ‘spisku’, odnosno stupcu s kvačicama kojeg karakterišu osobine i atributi koji moraju krasiti muškarca s kojim će izlaziti ili se udati za njega.

Zatvorena žena automatski odbija muškarca na temelju površnih informacija. Ako se na prvom spoju pojavi u pogrešnoj košulji, ili su mu frizura ili naočare zastarile, ili je pomalo suzdržan, ona ga odmah odbaci ili ako i dođe do drugog spoja, ne svidi joj se njegova kuća, pas, auto ili njegove omiljene TV emisije i zatvara svoj um pred mogućnošću da je taj muškarac možda inteligentan, pun ljubavi, stabilan, neobrađeni dijamant koji želi biti uglađen.

Spisak fantazija nekih žena može biti nerazuman – duboki džepovi, skupe kuće, luksuzni automobili…

Slobodne žene starije od 40 mogu biti beskompromisne u pogledu svoje ‘liste’. Proživele su svoj prvi život. Rešile su se samoljubivog, dečka prevaranta ili su se razvele od prepotentnog, nasilnog muža. Poslale su decu na fakultet i same se izdržavaju.

Došlo je ‘vreme za mene’, kako vole reći, i sastavljaju dugačak popis stvari koje morate imati i koje postaju beskompromisne, pa se s time nijedan muškarac ne može meriti.

– Svog muža sam upoznala na utakmici. Već na prvom spoju znala sam da on nije nevaljali dečko koji me impulsivno privlači. Nije bilo ljupke hemije. Odeća mu je bila otrcana, siva i umorna. Razgovor mu je bio suzdržan. Bio je ćelav i imao je viška kilograma. Ali nešto u mojoj utrobi reklo mi je da je on pravi i tako sam pristala na drugi spoj – kaže Nancy Nichols, govornica, blogerka i autorka bestselera o samopomoći, spojevima i vezama.

Nancy takođe priznaje da je s njim izlazila jer je imao farmu sa životinjama, pomislila je da bi bilo zabavno jahati konja i maziti kravu.

– Nastavila sam da izlazim s njim jer me je obožavao i nikad me nije povredio. Zaljubila sam se u njegovo srce i udala sam se za njega. Danas moj suprug ima ormar pun elegantne odeće, ima frizuru Michaela Douglasa, smršao je, a ja posedujem svog prvog konja – otkriva ona.

Ako izlazite sa starijima od 40 godina, nije reč o tome da snizite svoje standarde. I ne biste se trebali zadovoljiti s bilo kakvim gospodinom.

Radi se o tome da se rešite popisa iz mašte i date muškarcu priliku da vam pokaže svoje najbolje i najtrajnije kvalitete. Možda ćete otkriti da je savršen muškarac za vas samo upakovan u drugačiji paket, piše YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)