3 navike blokiraju sreću, promenite ih – sve će vam u životu poći od ruke!

Sanjate o boljem životu, ali sve važne korake odložite za sutra? Tako godine prolaze pored vas, ništa se ne menja, a vi ste svakim danom sve nezadovoljniji. Ako vam se čini kao da vas nešto koči, a vi dajete sve od sebe, možda grešite… Kako prenose mediji, psiholog Amanda Krovel je objasnila i koje to navike stoje na putu ka sreći i uspehu.

„Istina sa kojom mnogi ne žele da se suoče jeste da su oni sami krivi za svoj neuspeh. I to ne zbog manjka talenta ili truda, već zbog ograničenja koje sami sebi postavljaju“, objašnjava Amanda. Ove 3 mentalne blokade nas obično udaljavaju od uspeha:

1. Jednostavno mislim da ovo ne mogu
Dokazano je da vizualizacija uspeha pomaže u postizanju uspeha – a važi i obrnuto. Ako verujete da to ne možete, mnogo je verovatnije da to nećete ni postići.

Uverenje da nešto ne možete često uključuje netačne pretpostavke ili ograničavajuće scenarije koji postoje samo u vašoj glavi. Krovel to objašnjava postojanjem straha u svima nama koji nas koči da  probamo nove stvari.

„U suštini sve je moguće, samo kada se usudimo da probamo. Doza straha je sasvim normalna“, kaže ona.

2. Nisam dovoljno dobra za ovo
„Kada sam započinjao posao kao preduzetnik javile su se strašne sumnje i bio sam uveren da to ne mogu da ostvarim, ali godine su pokazale da sam bio u potpunoj zabludi“, rekao je jedan od njenih pacijenata.

Amanda objašnjava da se ova barijera vrlo lako prevazilazi. Potrebno je samo da razgovarate sa  ljudima koji su prošli kroz sličnu situaciju. Shvatićete da su svi sumnjali u sebe, u manjoj ili većoj meri kada su kretali na put ka uspehu.

Kada shvatite da niste sami i da su i drugi imali slične mentalne blokade, lakše ćete se usuditi da krenete dalje.

3. To se očekuje od mene
Radila sam sa mnogim osobama koje su jurile tuđe snove, živeli tuđu priču, pokušavajući da postignu stvari koje su se od njih očekivale, naspram onoga što su zaista želeli.

Rešenje je da budete potpuno iskreni prema sebi i sasvim iskreno priznate sebi šta zaista želite. Vaš život je vaša stvar, zato radite ono što vama odgovara, a ne ono što drugi očekuju od vas i ubedili su vas da morate da radite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.