U trendu

3 razloga da okrenete novi list i počnete život ispočetka: Ne dozvolite da vas strah blokira

Svaki početak je težak, a kada treba da „porušite“ sve što ste prethodno izgradili i zaista „krenete od nule“, nije nimalo jednostavno… Postoje trenuci u životu kada otkrijemo da nismo „tamo“ gde bismo želeli da budemo, čak ni da smo na željenom putu, piše sensa.rs.  Sve što nam preostaje je da odlučimo da li je došlo vreme za promenu ili ćemo da nastavimo kao i do tada, pa da vidimo gde ćemo da završimo…

Sigurno vam se bar jednom u životu dogodilo da shvatite da put kojim idete ili mesto na kom se nalazite nisu ono o čemu ste sanjali, niti vas mogu učiniti istinski srećnim. Ako je velika životna promena nešto čega se plašite, ne brinite – niste sami. Postoje tri najbolja razloga zbog čega ne bi trebalo da se plašite da počnete život ispočetka, a evo i koji su…

1. Imate priliku da mnoge stvari uradite bolje nego prvi put

Nema osobe koja nije poželela da život ima dugme za ponavljanje, baš kao muzički uređaj. Bez obzira gde se sada nalazite, morate znati da još niste dostigli svoj vrhunac. Ovo važi čak i za uspešne ljude, kako lično tako i profesionalno.

Na život možete da gledate kao na pripremu hrane: ako pogrešno čitate recept, možete pokvariti celo jelo. Šta god da dodate posle, ukus više ne može da bude onakav kakav bi trebalo da bude. Dakle, najbolje je da počnete ispočetka i pokušate ponovo. Ako vas brinu finansije, razmislite o hitnom kreditu ili pozajmici. Ako je usamljenost ono što vas najviše plaši, razmotrite odlazak kod psihologa čiji saveti mogu da pomognu.

2. Steći ćete više iskustva

Postoji li osoba kojoj se divite u potpunosti? Verovatno postoji neko ko je, po vašem mišljenju, pronašao recept za uspeh u životu, ko tačno zna koje izbore treba da napravi kako bi sve bilo u najboljem redu. Kada počnete ispočetka otvoriće vam se mogućnosti da naučite više, da proširite svoje vidike, pomerite granice koje su vas blokirale u „prethodnom“ životu. Greške i iskustva koja nisu najprijatnija, deo su ovog procesa učenja. Promena životnog pravca je savršena prilika da pokušate, ne uspete i naučite kako da uradite stvari bolje.

3. Vreme ne stoji

Uvek ćete naći izgovore da odložite promenu – ili ste premladi, ili je prerano, ili ste prestari i tako dalje. Ali ono što mnogi od nas zaboravljaju jeste činjenica da je život konačan. Strah od novog početka samo vam oduzima vreme koje biste iskoristili da živite što je najbolje moguće. Prestanite da koristite vreme kao izgovor da aktivno radite na ostvarenju svojih snova! Ako ste shvatili da želite da napravite velike promene u životu, najverovatnije je pravo vreme upravo sada.

Strah od nepoznatog je apsolutno prirodan, svi ga imamo. Biti hrabra osoba ne znači da se ne plašite, već da odlučite da se suočite sa svojim strahovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.