4 trika da se osećate bolje na poslu

Koliko god da volite svoj posao, postoje dani kada jednostavno ništa oko sebe ne možete da podnesete. Isprobajte ove cake kako biste se osećali dobro na svom radnom mestu.

Ustali ste na levu nogu, iznervirao vas je šef, loše ste spavali, imate privatne probleme – razloga može biti milion.

Sa druge strane, rešenja je svega nekoliko i morate ih sami sprovesti u delo, odnosno izabrati da li želite da se ceo dan osećate loše ili ćete svesno izaći iz tog začaranog kruga.

Izaberite da vam bude dobro

Ako ste pomislili lako je to reći, nije lako izvesti, razmislite još jednom. Koliko puta ste bili neraspoloženi, a onda je neka sitnica sve neočekivano preokrenula? Proćaskajte sa nekim u liftu zgrade, ljubazno se javite portiru, pohvalite koleginici frizuru.

Ljudska osećanja u jakoj su vezi sa odnosima koje ostvarujemo, dnevnim interakcijama, a kada šaljete pozitivnu energiju, drugi vam je vraćaju.

Prihvatite da je život – život

Normalno je da vas neko iznervira, da vam nešto smeta, ali je isto tako normalno da kao odrasla osoba to kanališete. Mesta za impulsivnost u životu odraslog pojedinca ima malo, posebno u poslovnoj sredini i moramo da naučimo da kontrolišemo svoje emocije.

Što duže traje, sve teže je prekinuti

Ako sebe naviknete na nezadovoljstvo na poslu, biće sve teže da se opet osetite ispunjeno na svom radnom mestu. Zato dobro razmislite o uzroku svog nezadovoljstva – ukoliko je realan, pokuštajte da otklonite okolnosti koje su do toga dovele.

Ukoliko nije, reagujte što pre, jer ćete u suprotnom dovesti sebe u situaciju da više ne možete da podnesete ni minut u svojoj firmi.

Uklopite se u tim

Naravno da je nemoguće da nam svi na poslu odgovaraju, kolege ne biramo i nije ništa strašno ako nam nekoliko njih ozbiljno ide na živce. Ali kao odrasli, moramo da naučimo da funkcionišemo u kolektivu u kom nije sve po našem.

Pronađite zajednički jezik sa kolegama koje vam nisu simpatične, a sa kada je reč o osobama koje vam se dopadaju, produbite interakciju sa njima. Radno okruženje uvek postaje lepše, lakše i radije mu se vraćamo kada u njemu imamo ljude do kojih nam je stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.