U trendu

5 tehnika koje će vam olakšati i ulepšati život

Kada smo se rodili, niko nam nije obećao da će nam život biti lak. Ali to neretko zaboravimo i onda budemo razočarani sopstvenim očekivanjima da će nam sve i uvek ići „kao po loju“. Međutim, kakve god okolnosti bile moramo da zadržimo pozitivnu energiju, a ukoliko vam to ne polazi od ruke, poslužite se tehnikama koje će vam sigurno život učiniti lakšim, a možda i lepšim.

1. Fokusirajte se na sadašnji trenutak

Živeti u sadašnjosti je najjači izvor vaše snage i energije! Ako razmišljate o budućnosti ili se stalno prisećate prošlosti, rasipate energiju koja vam je na raspolaganju u ovom momentu. Kada vam misli “odlete” iz trenutka zvanog SADA I OVDE, praktikujte tehniku opraštanja sebi i drugima, i pustite prošlost ili budućnost da budu tamo gde im je mesto. Smanjite svoje veze sa ovim nižim vibracionim energijama. Na taj način otvorićete svoje biće za osećaj magije i lepote života u sadašnjosti.

2. Fokusirajte se na disanje

Kako biste odmah obukli “energetsku košulju”, jednostavno zatvorite oči i fokusirajte se na udisaje i izdisaje. Ova vežba vas povezuje sa centrom vaše duše i tela, opušta nervni sistem i podiže svest o tome da se nalazite u sadašnjem trenutku. Kada vam je fokus usmeren na disanje, postajete svesni svog uma, što vam pomaže da na jednostavan način prelazite sa jedne misli na drugu. Vežbajte redovno dok vaš um ne usvoji ovo kao najjednostavniju moguću radnju.

3. Fokusirajte se na prirodu

Kada ste loše volje, kada osećete da vam je vibracija niska, povežite se sa energijom prirode koja će vas brzo vratiti u stanje ravnoteže. Priroda je kao lift koji vas odmah prebacuje na nivo dobrog raspoloženja. Najbolje bi bilo da vam provođenje vremena u prirodi postane svakodnevni „ritual“. U zavisnosti od toga gde se nalazite, možete:

  • otići u park i prošetati
  • uživati u bašti punoj cveća
  • meditirati na otvorenom
  • otići na plažu
  • posmatrati zvezde na nebu…

Ovo je samo nekoliko ideja, a vi slobodno iskoristite kreativnost u „druženju“ sa prirodom, uživajući u njenoj lepoti i podižući svoje vibracijsko stanje.

4. Fokusirajte se na inspirativne akcije

Da li ste i vi svakodnevno u „multitasking“ akcijama? Pokušavate da štiklirate sve obaveze sa spiska? Ponekad vam se čini da su liste sve duže, a vreme sve kraće. Kako ovo rešiti?

Fokusom na nadahnutu akciju! Napravite prioritete i preduzmite ono što vam se u tom trenutku čini najvažnijim ili najzanimljivijim.

5. Fokusirajte se na sebe

Sami ste odgovorni za svoju energiju! Vaše vibracijsko stanje privlači iskustva koja su na istoj vibraciji kao i vi. Odvojite vreme da razmislite o svojim osećanjima. Postoji zabluda da ako osećaj nije pozitivan, najlakše ga je gurnuti „pod tepih“. Ipak, da bi se postiglo duhovno uzdizanje, jedna od ključnih stvari je prihvatanje svih naših osećanja. Kada ste u stanju da shvatite zašto se neka loša emocija budi u vama, tada ćete moći i da je „otpustite“ i vratite se u prirodno pozitivno stanje radosti i ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar