U trendu

5 znakova da ste inteligentniji nego što ste ikada pomislili

Naučnici smatraju da određene karakteristike ličnosti ukazuju na viši IQ

Mnogi od nas prođu kroz život i ne zapitaju se koliki im je zaista nivo inteligencije (IQ). Prosečna osoba ima IQ 100, a naučnici tvrde da kroz nekoliko jednostavnih koraka možete da proverite da li je taj broj viši nego što ste mislili.

Naravno, veći IQ vam neće nužno doneti i sreću ili novac, ali u svakom slučaju je zanimljivo proveriti kako se kotirate.

Pet načina da poverite svoj IQ:

Anksioznost

Iako je teško na anksioznost gledati kao na pozitivnu stvar, istraživanja pokazuju da nije sve tako loše. Nakon serije eksperimenata pokazalo se da anksiozne osobe imaju veći verbalni IQ, kao i da su najfokusiranije u obavljanju komplikovanih zadataka.

Levoruki ste

Jedna velika studija je povezala levorukost sa divergentnim razmišljanjem, naročito kod muškaraca.
Ova jedinstvena sposobnost kombinovanja dva međusobno nepovezana objekta na smislen način znak je znak inteligencije.

Časovi muzike

Čak 90 odsto dece koja su prošla muzički trening ili su uzimali neke časove muzike pokazalo je poboljšanje verbalnog IQ-a. Prema tome, ako ste još kao dete uzimali časove muzike, to je dobar znak.

Duhovitost

Istraživanja su dokazala čvrstu vezu između duhovitosti i verbalne inteligencije i apstraktnog razmišljanja. Dakle, duhovitost je produkt oštrog uma.

Sve zajedno

Naravno, ova lista je daleko od završene. Ako se niste prepoznali u bilo kojoj od navedenih kategorija, to ne znači da nemate visok IQ. Ali, ako se većina pomenutih stvari odnosi na vas, moguće je da zaista imate viši IQ nego što ste mislili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar