U trendu

5 znakova pokazuje da ćete biti sjajna mama svom detetu, važno je da imate ove osobine

Verovatno ste se nekad zapitali kakva ćete mama biti svom detetu ako planirate bebu, ali i kada je dobijete.

Mnoge žene se brinu da li moći da se nose sa svim obavezama koje donosi odgajanje deteta, ali ne brinite – ako imate ove osobine, velike su šanse da ćete biti sjajna mama!

Veoma ste empatični
Empatija je kvalitet koji je važan za jednu mamu jer žena koja je hladna i distancirana imaće probleme u komunikaciji sa svojim detetom. S druge strane, empatična mama može da „stavi“ na mesto mališana i tako ga bolje razume i bude mu podrška u svemu.

Nemate očekivanja
Mnogi roditelji imaju visoka očekivanja od svojih mališana – već unapred zamisle da će dete biti doktor, advokat, preduzetnik, a da u obzir i ne uzmu njegova interesovanja. Međutim, osobine dobre majke su da ona podržava svoju porodicu, prihvata dete onakvo kakvo jeste i uvek ga podržava u svemu što ga usrećuje, piše clickpentrufemei.ro.

Brinete o drugima, ali i o sebi
Sasvim je jasno da dobra mama brine o svojoj porodici, ali svakako ne treba da zaboravi da brine i o sebi. Detetu nije potrebna mama koja će revnosno obavljati sve kućne poslove, već ona koja je srećna i zadovoljna.

Efikasno komunicirate
Jedna od mnogih uloga koje imaju roditelji je da vaspitavaju odnosno na neki način budu učitelji svojoj deci. Od malih nogu učite svoje dete kako da misli, kako da izražava svoje emocije, komunicira… Vi ste njegov uzor i primer na koji se ugleda, osoba od koje uči kako da se ponaša kada se uznemiri, kako da se ponaša u konfliktima.

Ne shvatate sebe previše ozbiljno
Pod tim se misli na to da ste spremni da „podetinjite“ i uživate u igri sa svojim detetom. Dete na taj način uči važne socijalne veštine, pa ako ste spremni da se prepustite i pokažete svoju detinjastu stranu, sigurno ćete biti dobra mama.

(Sensa/ Yumama/N. Z.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar