U trendu

6 načina da privučete sreću

Znate onu izreku: „Majko rodi me srećnog, pa me baci u đubre“? Jer, ako imate sreću – imate sve

Donosimo vam 6 načina na osnovu kojih možete da prizovete sreću:

Šta je to faktor sreće?

Sreća postaje odličan izgovor za lenje ljude. Oni više vole da svoju sudbinu stave u ruke teorije verovatnoće, pa kažu: „Uradio sam sve što sam mogao, sada je sve u rukama više sile.“ Ali psiholozi su sigurni da se možete uspeti u životu, ako sledite određena pravila i tehnike.

Jasni ciljevi:

Da biste postigli ono što želite, morate jasno i detaljno da odredite ono što želite. Vizualizacija i jasno formiranje cilja podsvesno pomaže u kretanju napred, glavni je faktor sreća. Osoba nesvesno prima signale, obraća pažnju na načine rešavanja problema koji ih približavaju ostvarenju sna. Gubitnici su po pravilu dezorjentisani i ne mogu da odrede želje i planove.

Energija i aktivnost

Jedan od faktora sreće je naporan rad. Oni rođeni aktivni i spretni, zrače energijom, imaju vremena za naporan rad, učenje, odlazak u teretanu ili bavljenje hobijem. U stvari, aktivnost je povezana sa sposobnošću da pravilno rasporedite lično vreme, a ne da ga trošite na prazne sitnice i nevažne stvari.

Zanimljiva studija američkog psihologa Tomasa Stenlija otkrila je da je od 2.500 poznatih ličnosti i biznismena 84% uvereno da su bogatstvo stekli samo iscrpljujućim radom. Nisu verovali u sreću, ali su se trudili da rade više i produktivnije od ostalih zaposlenih.

Radite puno korisnih stvari

Nemoguće je dobiti ono što želite ako se ne potrudite da postignete cilj. Što više pokušaja i dela učinite, veće su šanse za postizanje rezultata. Želite dobar posao? Češće posećujte intervjue i agencije za zapošljavanje, istovremeno predajte svoju biografiju na različite adrese, pitajte svoje prijatelje za savet ili pomoć. Ovo nekoliko puta povećava verovatnoću dobijanja plaćenijeg posla.

Karakterne osobine i ličnost

Važan faktor sreće je sposobnost pozitivnog razmišljanja, verovanja u svoju snagu. „Srećnici“ su uvek optimisti koji lako preuzimaju nemoguće zadatke, uvereni su u mogućnost da ostvare ono što žele i ostvare svoje snove. Društveniji su, lako se povezuju sa ljudima i tolerišu stresne situacije bez posledica.

Istrajnost u postizanju ciljeva

Ovo je važan kvalitet ličnosti. Osoba koja se ne predaje pred neuspesima, spremna je da žrtvuje snagu i vreme za postizanje pozitivnog rezultata. Nastavlja da traži opcije kada su protivnici davno odustali.

Iskrenost

Najuspešnije ljude odlikuju pristojnost, otvorenost i iskrenost. To su važne osobine za izgradnju karijere i ličnog brenda, razvoj poslovanja. Optimiste takve ličnosti uvek privlače, okruženi su aktivnim i uspešnim kolegama. Ogromna je razlika između psihe ljudi koji slepo veruju u sreću i onih koji tvrdoglavo idu ka cilju. To su različiti psihotipovi, ali prema statistikama sreća često dolazi onima koji ne veruju u njeno postojanje. Postignite uspeh sami, ne verujte sudbini slučaja ako želite da postignete željeni rezultat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar