U trendu

6 stvari nikada nikome ne poklanjajte, pogrešićete sigurno

„Lea the gift girl“ se predstavlja kao stručnjakinja za darivanje na Tiktoku i kaže da će vam, ukoliko imate dileme oko darivanja, njeni saveti pomoći da odaberete pravi poklon, odnosno izbegnete pogrešan.

Šminka

„Ako ne znate šta osoba inače koristi i da li možda ima neke kožne probleme i alergije, nemojte poklanjati šminku. Mislim da je sigurno osobi pokloniti nešto što često koristi, ali ne treba nasumično da birate stvari osim ako vas to osoba nije tražila“, kaže Lea u svom nedavnom videu.

A ako već želite da poklonite nešto vezano za šminkanje i lepotu, bez rizika da će osoba biti alergična ili joj se samo neće svideti, pronađite neke slatke ukosnice, kopče za kosu ili gumice od svile.

Knjige za samopomoć

Knjige za samopomoć je najbolje kupovati samo za sebe.

„Bilo da se radi o organizaciji, čišćenju ili samo drugačijem načinu razmišljanja, definitivno mogu poslati pogrešnu poruku“, kaže Lea.

Ne želite da osoba pomisli kako verujete da joj treba podstrek u vezi sa zdravim životnim navikama. Jedini izuzetak je kad osoba traži neku određenu knjigu, a inače poklonite darovnu karticu za knjižaru i izbor ostavite njoj.

Parfem

Parfemi i kolonjske vode su skupi, a mnogi od nas uživaju da isprobavaju nove mirise. Međutim, kad nekome poklonite miris za rođendan, velika je verovatnoća da mu se neće svideti i da bi radije neki drugi.

„Svi imamo različite preferencije i nikada nije dobro nagađati. Bolje je da kupite nešto što znate da već koriste i vole“, kaže Leaa.

Članstvo u teretani

To što biste možda sami želeli članstvo u nekom novom modernom pilates studiju ne znači da će isto obradovati i vašeg prijatelja ili člana porodice.

„Takav dar može da izgleda kao tihi način da podstaknete voljenu osobu da više vežba i pritom povredite njene osećaje“, upozorava Lea.

Predmeti koji menjaju fizički izgled

Pod to spadaju mnoge stvari poput trakice za izbeljivanje zuba, sredstva za samopotamnjivanje, boje za kosu i slično.

„Neko je nedavno spomenuo da je dobio bon za plastičnu operaciju. Horor!“, kaže Leah.

Iako može da izgleda kao da nekome činite uslugu time što mu pomažete da dobije nešto što mu po vašem mišljenju treba, nemojte to poklanjati osim ako osoba sama ne zatraži.

Higijenske potrepštine

Slično je i sa proizvodima za higijenu, osim ako baš želite da insinuirate da vaš prijatelj ne brine o istoj.

„To uključuje stvari poput dezodoransa, vodice za usta i paste za zube“, kaže Lea i napominje da u to, naravno, ne spadaju elegantni losioni, sunđeri, lakovi za nokte i sredstva za pranje tela, na koje neko možda sam ne bi trošio, a svi ih želimo.

@leahsgiftguide

3 gifts you should never give || BIRTHDAY SEASON: July-October has the highest amount of birthdays in the year. So its just a time of a higher concentration of bdays! Bdays still happen every single day though! Wedding season is april-june and october-december! Weddings still happen every day, but there are seasons for everything! Not a bad thing to have your bday inside or ouside of those times 🙂 I hope this helps 💗🤝#leahsgiftguide #badgifts #giftguide #giftideas

♬ Elevator Music – Bohoman

(Večernji.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar