7 sigurnih znakova da vam posao uništava život

Svi imaju loše dane na poslu. Ali ako se plašite buđenja ujutro ili ste redovito na ivici suza za svojim stolom, velike su šanse da vas posao psihički uništava.

Ejmi Morin, autorka knjige „13 pravila mentalno jakih ljudi“ kaže da neprijateljsko radno okruženje čini ljude jadnima, a može dovesti i do depresije te brojnih bolesti uzrokovanih stresom.

– Što ste duže u negativnim mislima i neproduktivnom ponašanju, to ćete se gore osećati, a čini se kako je to začarani krug – rekla je Ejmi.

1. Ne plaćaju vas koliko treba

Ovo je prilično jasno. Ne prihvatate da vas neko potcenjuje, bez obzira na obećanja o nekim budućim povišicama.

2. Nemate priliku za napredovanje

Posao vam nije loš, ali vi želite više i ne čini se da na trenutnom radnom mestu možete da napredujete. U tom slučaju priliku za napredovanje potražite na novom poslu.

3. Odlazak na posao vam pada teško

Svako jutro vam dolazi ideja da se javite kako ste bolesni, a u isto vreme tražite razloge samo da se uverite da morate da ustanete.

4. Samo da vam prođe dan

Napeti ste kad je potrebno da savladate nove veštine što  je sasvim u redu, ali ako vam je baš sve teško, onda ste verovatno na pogrešnom poslu.

5. Šef vas stalno kritikuje

Vama je možda sve u redu, a u isto vreme šefovi se ne slažu sa tim, jer vas konstantno zapljuskuju kritikom.

6. Ne ponosite se svojim poslom

Kada ste u društvu i krene priča o poslu, vama pada na pamet da samo što brže popijete piće i da odete kući. Pored toga što nemate zabavnih priča još je lošija situacija ako radite posao kojeg vas je sram.

7. Na poslu ne učite ništa novo

Na svakom novom poslu bi trebali da budete uporni i željni oko upijanja novih znanja i veština. Međutim, ako ništa ne učite na trenutnom, zašto se još tamo?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.