U trendu

7 znakova nepogrešivo otkrivaju lažova, od govora tela do filozofiranja – kažu psiholozi

Psiholozi veruju da se ključ za otkrivanje laži krije u govoru tela i ako pažnju usmerimo na to, možemo otkriti i najmanje laži.

Ovo su neke stvari na koje morate obratiti pažnju:

1. Pratite pauze
Pauza između reči i rečenica je jedan od najčešćih znakova koji otkriva da neko laže. Ako osoba pravi preduge pauze ili uzima više manjih pauza dok govori, verovatno laže i uzima pauze da razmisli što će da kaže.

2. Obratite pažnju na trajanje emocija
Prirodne emocije obično ne traju više od 5 sekundi. Ako netko ima isti izraz lica duže od 5 sekundi, verovatno ga glumi. Ne možemo imati isti izraz 10 sekundi.

3. Obratite pažnju na redosled
Naučnici su otkrili da emocije uvek dolaze pre reči. Ako osoba prvo kaže ‘ljuta sam’, a tek onda primetite ljuti izraz lica, verovatno laže.

4. Proverite iskrenost emocija
Prave emocije su iskrene i nije ih uvek jednostavno pokazati. Emocija je iskrena ako se menja celo lice, a ne samo deo. Na primjer, ako se osoba iskreno nasmeši, ne promene se samo usne, nego bi se trebale pojaviti i bore oko očiju, a obrve spustiti prema dole.

5. Obratite pažnju na ponavljanje
Iako je nekim ljudima ponekad teško izraziti rečima ono što misle, previše ponavljanja može biti znak da osoba laže. Ako on ili ona neprestano nešto ponavljaju to znači da pokušavaju i vas i sebe uveriti u to.

6. Odgovaraju istim rečima ili izrazima koji su postavljeni u pitanju
Izbor reči takođe puno govori. Ako osoba koristi iste one koje su korišćene u pitanju, ne oseća se dovoljno sigurno i pokušava se držati onoga što ste vi rekli jer se možda boji da će reći previše ili otkriti nešto drugo.

7. Pokrivanje lica ili usta
Jedan od najlakših znakova govora tela koji možete primetiti, a znači da osoba laže je ako prekriva lice ili usta dok priča, prenosi Bright Side.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)