U trendu

80-godišnja časna sestra ukrala novac iz škole da bi otplatila svoje kockarske dugove

Meri Margaret, 80-godišnja časna sestra osuđena je na zatvorsku kaznu nakon što je prošle godine priznala da je ukrala više od 800.000 dolara iz osnovne škole kako bi finansirala svoju zavisnost od kockanja.

Meri Margaret Kruper krala je novac između 2008. i 2018. dok je radila kao direktorka katoličke škole St. James u Toransu u blizini Los Anđelesa u Kaliforniji. Kruper je preusmeravala školarinu i donacije na štedni račun, koji je potom koristila kao fond za „velike troškove kockanja u kockarnicama i određene troškove kreditnih kartica“.

Kruper je falsifikovala mesečne i godišnje izveštaje „kako bi prikrila svoje prevare“, saopštilo je tužilaštvo. Takođe je „uputila zaposlene škole St. James da izmene i unište finansijske zapise tokom školske revizije“, navodi se. U julu prošle godine Kruper je priznala krivicu po jednoj tački optužnice za prevaru i jednu za pranje novca.

Vremešna časna sestra potom je osuđena na godinu dana zatvora i naloženo joj da vrati 825.338 dolara za odštetu. „Pogrešila sam, prekršila sam zakon i nemam opravdanje“, rekla je Kruper na sudu putem video veze, prenosi The Associated Press.

„Moji postupci bili su kršenje mojih zaveta, mojih zapovedi, zakona i, iznad svega, svetog poverenja koje su mi mnogi ukazali. Pogrešila sam i duboko mi je žao zbog bola i patnje koje sam uzrokovala mnogim ljudima“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.