82-godišnjak otišao u penziju tek nakon što mu je tiktoker prikupio 100.000 dolara

Kasir u lancu američkih supermarketa Volmart i bivši vojnik, 82-godišnji Voren Merion, konačno može u penziju, a za to je zaslužan znak dobre volje koji je stigao neočekivano.

Ovaj muškarac iz Kamberlenda u američkoj državi Merilend primio je prošle nedelje ček vredan 108.682 dolara zahvaljujući velikodušnosti donatora na internetu. Akciju preko platforme GoFundMe pokrenuo je Rori Mekarti, preduzetnik koji vodi manju firmu i ima veliki broj pratilaca na društvenoj mreži TikTok.

Snimak na kojem su njih dvojica objavio je u decembru i pregledan više od tri miliona puta.

Mekarti je želeo da pomogne Merionu, udovcu i nekadašnjem pripadniku američke mornarice, da „radi one stvari koje voli“, objasnio je preduzetnik u objavi na platformi GoFundMe kada je pokrenuo akciju prošlog meseca. On je vlasnik firme za dezinsekciju Bug Boysi popularnog istoimenog naloga na TikToku sa oko 300.000 pratilaca, na kojem objavljuje snimke puzajućih stvorenja.

Ispiraciju da pokrene akciju za pomoć ovom starom bivšem vojniku našao je u sličnoj kampanji koju je video na TikToku, kaže Rori.

„Kao vlasnik firme bio sam zapanjen kada sam video ovog starijeg čoveka kako još ‘grize’. Radio je smene od osam do devet sati“, rekao je Mekarti. Mekarti je za nekoliko dana postigao cilj i ljudi nastavljaju da šalju novac.

Prošle nedelje, Merion je odradio poslednju smenu na poslu pošto je prethodno najavio da će otići u penziju. Lokalni mediji snimili su trenutak u kojem novopečeni penzioner dolazi do parkinga Volmarta sa balonima dok mu zaposleni aplaudiraju.

Prva reč koja mu se otela pošto su mu uručili ček bila je „vau“. Od prikupljenog novca moći će da isplati stambeni kredit i da ode na Floridu u posetu deci, rekao je Voren Merion za Kamberlend tajms njuz.

„Sve što mogu da kažem je da me je dobri Bog blagoslovio zbog onoga što sam radio dok sam bio mlađi“, dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.