U trendu

9 nepogrešivih signala koji ukazuju da se nekom sviđate: Naučite da čitate govor tela

Stručnjaci za ljubav i veze, a posebno oni koji se bave govorom tela, ističu da postoji devet nepogrešivih signala koji ukazuju da se neko nekom sviđa, odnosno da gaji određene simpatije.

1. Ljuljanje noge ne upućuje samo na nervozu

Ako žena, dok sedi, više puta prekrsti noge i  postavi ih tako da su joj stopala okrenuta prema vama, njen govor tela, bukvalno preveden u reči znači da prema vama oseća duboku podsvesnu privlačnost.

Lagano ljuljanje nogom ističe dodatno njenu senzualnu prirodu i simpatije koje oseća.

2. Slučajni dodiri

Ako vas prijatelj u razgovoru često dodiruje, moguće je da je zaljubljen u vas, posebno ako uz to postoji još neki od znakova simpatije. Čak i kad se čini da su sasvim platonski i benigni, dodiri upućuju na to da privlačnost postoji.

Iniciranje fizičkog kontakta najčešće je znak fizičke privlačnosti.

3. Oči, odnosno zenice su ogledalo duše

Postoje četiri osnovna znaka da se nekom sviđate, a to su podignuta ramena, nožni prsti usmereni prema unutra, dlanovi okrenuti prema gore i lagano nagnuta glava uz pogled ispod uzdignutih obrva koji vas poziva da priđete bliže.

– Ako vidite samo jedan od njih, to je dobar znak, a ako uočite sva četiri, to je pouzdan dokaz da je ljubav u vazduhu – tvrdi David Givens, antropolog koji je specijalista za neverbalnu komunikaciju i autor knjige „Ljubavni signali: vodič kroz govor tela pri zavođenju“.

Dok gledamo nekog ko nam se istinski sviđa, pod udarnim dozama hormona adrenalina zenice nam se nesvesno šire i postaju veće, bez obzira na svetlost. Posle skeniranja zenica pogledajte njegova stopala – ako su okrenuta prema vama, definitivno se zaljubljuje u vas, kaže ovaj stručnjak.

4. Otvaranje duše znak je želje za zbližavanjem

Ako se neka osoba trudi da s vama počne bilo kakav razgovor, to je klasičan i pouzdan znak privlačnosti i simpatije. Kad nam se neko potajno sviđa, tada, sasvim prirodno, želimo sa tom osobom da se povežemo i približimo kako bismo je što bolje upoznali.

5. „Ukraden“ pogled

Ako osoba za stolom ne može da skine pogled sa vas  i stalno gleda u nadi da će „ukrasti“ koji vaš pogled, to je pouzdan znak da joj se opasno sviđate.

6. Ako ste nekom u fokusu

Kratak pogled ili razgovor sa vama pokreće pravu lavinu komplimenata kojima vas obasipa. Druga strana oseća simpatiju i želi da vas bolje upozna, a komplimenti služe za „probijanje leda“.

7. Uvek vam je na usluzi

Priskače vam u pomoć u bilo čemu što radite, uvek je tu za vas i spreman je da pređe dug put da bi bio u vašoj blizini – to je siguran znak da mu se sviđate.

Ako ga često „slučajno“ sretnete na mestima gde se obično krećete, budite uvereni da to nije slučajnost, nego rezultat njegove želje da vas vidi.

8. Ako želi da mu priđete, muškarac nosi plavo

Ako želite da ohrabrite tajnog obožavatelja ili obožavateljku da vam priđe obucite nešto u bojama koje vas čine pristupačnijima. Muškarac će lakše prići i pokazati osećanja ženi koja nosi odeću ružičastih tonova ili boje breskve. S druge strane, muškarac će ženi koja mu se sviđa poslati poruku da je stabilan, veran i postojan ako obuče nešto plavo.

9. Žena jednostavno ne može da „skine pogled“

Ako joj se sviđate, žena se smeši i dugo vas gleda u oči. Nesvesno, ali diskretno, naginje se prema vama i suptilno otkriva vrat, ruke ili dlanove.

Iako se može povezivati sa signalima nervoze, ako vrti među prstima pramen kose ili lančić, to je signal i da ona ne zna kako da obuzda osećaj privlačnosti.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.