U trendu

Advokati za razvode otkrili neke od najokrutnijih postupaka bivših supružnika

Razvod braka može biti veoma traumatična stvar, a emotivni odgovori osoba koje shvate da nisu jedna za drugu ili se suočavaju sa prevarom ili obmanom, često dovode do haosa kada je reč o samom postupku razvoda.

U raspravi koja se rasplamsala na Reditu, advokati za razvode prisetili su se nekih od neverovatno bestidnih postupaka bivših supružnika koji su na najbrutalnije načine pokušavali da povrede jedni druge, prenosi Men’s Health.

Tako je jedan advokat podelio priču u da je njegov klijent na suprugu prepisao pet od svojih devet kompanija koje su imale sedmocifrene novčane dugove poreskim upravama. Bivša supruga ovog klijenta provela je deset godina boreći se sa dugovima.

U drugom slučaju finansijska surovost pretvorila se u okrutnost prema životinjama. Bivši suprug, kako je napisao advokat, ostavio je izuzetno vredne ribice da uginu na pragu kuće njegove bivše supruge. Navodno je vrednost ovih, ukupno šest ribica, bila veća od 100.000 dolara.

Za neke bračne parove nije bitno koliko traje bitka, sve dok na kraju ne pobedi najuporniji, kažu advokati na Reditu.

„Moj advokat za razvode ispričao mi je za slučaj supružnika koji su morali da se sastaju kako bi raspravljali o bukvalno svakom predmetu koji su posedovali. Predmet oko kojeg nikako nisu mogli da se dogovore bio je keramička figurica zeca. Ni za jedno od njih ovaj zec nije imao nikakvu sentimentalnu vrednost, ali pošto je bio poslednji predmet oko kojeg su morali da se dogovore, tri puta su se sastajali kako bi se raspravljali zbog ove bezvredne figurice. Ne sećam se kome je na kraju pripao, ali nakon što su potpisali razvod, zec je ostao na stolu advokata“, ispričala je korisnica Redita pod imenom Much_Difference.

Još jedan advokat ispričao je da je njegova klijentkinja bivšem suprugu skinula u kući sve ručke sa vrata, ormara i fioka. Advokat pod korisničkim imenom Slagathar1 priča da je ova ista žena čekala da njen bivši suprug ode na poslovno putovanje kako bi provalila u njegovu kuću i otvorila sve česme i odvode. S obzirom da je bilo -10 stepeni, kuća je bila razrušena nakon pet dana kada se njen bivši suprug vratio s puta.

Iako su ovo izuzetno loši primeri, advokati ističu da je moguće imati dobar razvod.

„Uz ovaj bolni proces uvek dolaze i bolne emocije poput tuge, poricanja i besa, ali tu je i prihvatanje situacije. Izazov je, u ovom slučaju, znati da ćeš uskoro biti bivši, ali i dalje moraš da komuniciraš sa osobom od koje se razvodiš“, kaže stručnjakinja za bračno i porodično savetovanje Dženi Mari Batistin, osnivač Hope Therapy centra, prenosi Klix.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.