Agasi: Đoković je broj 1, ostali mu nisu ni blizu

Legendarni teniser Andre Agasi smatra da je Novak Đoković nedodirljiv u svetu tenisa trenutno, iako je na Vimbldonu podbacio ispadanjem u trećem kolu, prenosi sportska štampa.

„Đoković je broj 1, ostali mu nisu ni blizu, čak ni Endi Marej, iako je osvojio Vimbldon. Federer je Federer, jedinstven, magičan, može da se penzioniše kada želi, ostaće Federer. To može da odluči bez ikakvog pritiska“, rekao je Agasi, uz osvrt na suspenziju Marije Šarapove zbog dopinga.

„To je komplikovan slučaj, integritet sporta mora da se zaštiti, ali sam siguran da je Šarapova nesvesno napravila grešku, iz neznanja. Samo nekoliko nedelja ranije je promenjen pravilnik, mnogo mi je žao što neće biti u Riju“, naveo je Agasi.

„Sve je drugačije, od loptica do reketa, ranije nisam znao gde će loptica otići kada udarim snažnije. Sada, što jače udariš, sigurniji si da će loptica završiti tamo gde si želeo. Da li su šampioni danas manje emotivni? Mislim da je to normalno, emocije umeju da poremete, pobeđuje bolji, ne onaj ko ima zanimljiviju ličnost“, rekao je na kraju Agasi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.