U trendu

Ako imate iznad 40 godina i izgovarate ovih 5 rečenica, odmah prestanite: Loše utiču na sreću

Život u srednjim godinama može biti pun izazova za ženu. Hormoni se „poigravaju“ a našim telom i osećanjima, život se menja, imamo osećaj da ulazimo u nešto nepoznato, nedokučivo, da počinjemo da gubimo sebe. Važno je osvestiti da su negativni stavovi u 40. i 50. godina zabluda u koju sami sebe često dovodimo.

Zrela žena treba da zna da joj ovo životno doba neće doneti manje mogućnosti, da se njihova autentičnost ne briše, naprotiv, sad više nego ikada mogu biti svoje i verne sebi. U ovom periodu se mnoge žene suočavaju s negativnim mislima i uverenjima koje loše utiču na kvalitet života, psihu, uspeh, razvoj, raspoloženje. Evo koje fraze/rečenice žena od 40. i 50. godina nikada ne treba govoriti sebi:

1. „Prestara sam za to…“

Zapamtite da se osoba menja tokom čitavog života. Ako želite promenu, onda je prihvatite, napravite i ne plašite se ničega, prenosi Sensa.

2. „Prekasno je za to!“

Želite li novi posao ili da radikalno promenite svoju profesiju? Nikada nemojte reći sebi da je prekasno za takve poduhvate. Uvek dajte sve od sebe da postignete svoje ciljeve i radite ono što volite. Nikad nije kasno!

3. „Sve najbolje je već prošlost!“

Ovo je samoobmana. Nije ni čudo što kažu da poslije četrdesete život tek počinje. Mnogi psiholozi ističu da su najbolje i najzanimljivije godine života baš u 40. i 50. godinama. Većina žena u ovom periodu već zna kako da cene sebe, prihvatila je svoje mane, zna šta sve može i želi.

4. „Neću više nikada biti vitka…“

Istina je da se s godinama metabolizam usporava i da je sve teže ukloniti višak kilograma. Ali, to ne znači da ne možete da budete vitki, zdravi i vitalni. Uravnotežite ishranu, ne gladujte, više se krećite, šetajte, vežbajte pilates, smanjite unos slatkiša, brašna i pržene hrane. Možete dovesti liniju do željene težine, samo ako to zaista želite. Nije samo stvar u izgledu, kada se aktivirate, bolje ćete se osećati.

5. „Zašto mi se sve ovo dogodilo?“

Prestanite sebe da kritikujete i mučite zbog grešaka iz prošlosti. Svi greše, zato ne gledajte svaki dan kroz „naočare“ pesimizma i negativnosti. U suprotnom, nećete moći da se oslobodite negativne energije u životu. Shvatite svoje greške kao dragoceno iskustvo i zapamtite da je prošlost nemoguće promeniti. Sreća je u sadašnjosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar