Ako imate ovih 10 osobina, znajte da vas je odgajila snažna majka

Snažne i nezavisne žene svojoj deci prenose i usađuju vrednosti koje su neprocenjive i osnova za srećan život. Bez obzira na životne okolnosti, događaje i izazove, deca, a posebno ćerke snažnih žena, imaju alate, veštine i uverenja koja će ih voditi kroz život, piše Sensa.

1. Shvatate vrednost nezavisnosti. Nije vam potreban muškarac da vas spasi, ili da brine o vama. Na primeru ste naučili da ste sposobni da živite pun i ispunjen život, bez potrebe da svoju sreću stavljate u ruke drugih. Znate da možete da stvorite dom, odgajate decu, imate karijeru i ispunjen život.

2. Znate šta znači bezuslovna ljubav. Posmatrali ste svoju majku koja je bila spremna da potrebe svoje dece stavi ispred svojih bez nametanja krivice ili narativa žrtve. Naučila vas je šta znači nesebična i bezuslovna ljubav.

3. Naučili ste da volite sebe. Znate kako da ostavite iza sebe stvari koje nisu za vas i znate kako da verujete u sebe čak i kada se čini da vam ništa ne ide u prilog i kada drugi sumnjaju u vas. Znate da vas loše ocene, neuspesi i padovi ne definišu i znate kako da ustanete i nastavite dalje.

4. Znate da možete da budete i snažni i nežni. Snažne majke su obično jako osetljive samo svoju ranjivost drugačije ispoljavaju. Naučili ste da je u redu pokazati ranjivost ali i da je u redu odbraniti sebe i svoje voljene i zauzimati se za ono u šta verujete.

5. Naučili ste da nije lako biti žena. Znate da će vaša mišljenja i stavovi često biti nipodaštavani i odbačeni samo zato što ste žena. Ali isto tako ste naučili da stojite čvrsto i budete spremni da ne odustajete i borite se za sebe i svoj glas.

6. Bez žaljenja. Naučili ste da u životu nemate ništa od “šta bi bilo kad bi bilo” ili “da je bilo drugačije onda bih…”. Naučili ste da ne žalite za stvarima koje su se desile ili se nisu desile i da gledate uvek unapred. Znate da se sve što se desilo, desilo sa razlogom i da je sve doprinelo tome da vi danas budete osoba kakva jeste.

7. Znate koliko su važni strpljenje i vera. Imate poverenje da vas život podržava i verujete da se sve odvija za vaše najbolje i najviše dobro. Oluje prolaze i novi dani sviću. Naučili ste da budete strpljivi i kada su uspesi u pitanju i kada se nalazite pred izazovima. Znate da je strpljenje snaga.

8. Znate kako da stvorite svoju sreću. Znate da je sreća samo vaš izbor i kakve god karte vam život podeli znate da je vaša odluka konačna o tome kako ćete se vi osećati. Uvek imate čemu da se radujete.

9. Naučili ste da je njena ljubav prema vama vaša najbolja vodilja. Čak i kada se niste slagale oko nekih izbora, njena intuicija je obično bila i jeste nepogrešiva. I nikada se niste pokajali kada ste poslušali njen savet jer njen jedini interes je uvek bio samo vaša sreća.

10. Naučili ste kako da budete dobra majka. Odgajala vas je majka koja vam je pokazala kako se podiže porodica i stvara dom, koja vam je pokazala da budete snažni, svoji i hrabri i kako da bezuslovno volite. Sada i vi znate kako da pokažete svojoj deci moć saosećanja, ljubavi i nežnosti. Znate kako da brinete o njima i njihovom blagostanju dok stasavaju u ljude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.