U trendu

Ako na poslu čujete ovu rečenicu, bježite glavom bez obzira

Dženifer Brik je karijerni savetnik iz Njujorka koja redovno deli savete u vezi sa poslom na svom TikTok profilu, a jedan od njih je privukao pažnju njenih pratilaca. Naime, Dženifer tvrdi da postoji jedna vrlo toksična fraza koju koriste poslodavci, a koja je znak upozorenja za sve zaposlene.

„Ako je čujete na razgovoru za posao, sastanku ili poslovnom događaju – bežite što pre“, rekla je i otkrila frazu: „Mi smo porodica“.

U sledećim video snimcima, Dženifer je objasnila kako traženje lojalnosti u „porodičnom“ radnom okruženju stavlja dodatni pritisak na zaposlene da rade još više da bi postigli tražene rezultate.

„To stvara nezdravu dinamiku moći“

„To stvara okruženje pogodno za eksploataciju — uključujući prekovremeni rad, preuzimanje previše suvišnih zadataka i izgaranje na poslu jer biste sve učinili za svoju porodicu, zar ne?“ rekla je ona i dodala da ova naizgled nevina fraza briše granice između privatnog i poslovnog života.

„Na kraju, to stvara nezdravu dinamiku moći. Nemojte ispitivati roditelja, jer ako to uradite, više niste deo porodice“, objasnila je ona i dodala da kompanija ne može biti vaša porodica jer se otpušta svoja porodica.

„Ti ne otpuštaš svoju porodicu“

„Ne otpuštate i ne napuštate svoju porodicu. Ne unapređujete nekoga iz svoje porodice. Ne potplaćujete svoju porodicu“, zaključila je ona, a sa njom su se složili i mnogi tiktokeri.

„Zvaće te delom porodice, a onda te maltretirati dok te ne nateraju da daš otkaz“, napisao je jedan tiktoker, dok je drugi dodao: „Da, čuo sam to na intervjuu za posao i pomislio sam:“Super, ovo će biti super. Pogrešio sam“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.