U trendu

Ako nemate sreće u ljubavi poslušajte ova 3 fenomenalna saveta Dalaj Lame, sve će vam odmah krenuti od ruke

Negativne misli vas samo sputavaju i blokiraju da sagledate realnu situaciju, a to je da ste sjajni i da možete i zaslužujete da vam se dese dobre stvari u životu.

U životu postoje stvari koje su van naše kontrole ali prema tibetanskom mudracu mnogo je više onih na koje možemo uticati.

Glavna stvar koju možemo kontrolisati je upravo naš život. Vi ste krojač svoje sreće i temelji se na osnovu vaših ličnih izbora i odluka.

Ako želite da budete srećni u životu poslušajte ova 3 saveta Dalaj Lame:

1. Potraga za srećom u ljubavi

U nastojanju da pronađe sreću, osobe se koncentrišu samo na krajnji cilj, a odriču se onoga što imaju. Budite srećni sada i ovde, zahvalni na onome što imate – poslu, porodici, domu, prijateljima…

Kada pokažete da ste srećni i zadovoljni svojim životom, ljubav će lakše doći. Takođe, u ljubavi je ponekad potrebno rizikovati, pomeriti granice, pokazati koliko ste spremni voleti drugu osobu.

Dalaj Lama kaže – „Velike ljubavi i velika postignuća zahtevaju velike rizike.“

2. Što da uradite ako je veza u krizi?

„Ne zaboravite da je najbolja veza ona u kojoj vaša uzajamna ljubav prelazi vašu uzajamnu potrebu.“

Dalaj Lama veruje da se pre ili kasnije u vezama može pojaviti određena „iritacija“. Svaka sitnica, čak i ona koja ranije nije bila primećena, počinje da vas nervira.

Ono što je nekada bilo slatko, sada deluje zastrašujuće i dovodi do nervoze. Ukoliko su vaša osećanja izazvana zavisnošću o nekome, to vas neće usrećiti. Ljubav i želja da budete blizu treba biti obostrana. Svi su pozvani da vole, a ne da iskorišćavaju druge. Razmislite o tome kada vrednujete svoje odnose.

3. Što uraditi ako nikako ne možete da pronađete pravu osobu i padate u očaj?

„Jedna tibetanska poslovica kaže: ‘Tragedija se treba koristiti kao izvor snage’. Bez obzira na vrstu teškoća, na težinu bolnog iskustva, ako izgubimo nadu, doživećemo pravi brodolom.“

Pogrešili u izborima, a čini vam se da je svaki naredno korak biti neuspešan, vreme je da se dublje zagledate u sebe.

Prvo razmislite da li ste zaista sigurni šta želite. Nemojte pratiti ono što drugi očekuju od vas, već ono što vuče vašu dušu. Dalaj Lamina poruka je da slušamo svoje srce te da je važno shvatiti da je sreća samo posledica naših postupaka i dela.

Ne gubite veru u ljubav, razvijajte ljubav prema sebi – i onda će se ta ljubav i množiti , prenosi Sensa.hr

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)