U trendu

Ako poklanjate buket, obratite pažnju koliko ima cvetova: Evo zašto treba da bude neparan broj

Bez obzira na to da li želite da poklonite prelep buket nekom dragom ili jednostavno želite da ulepšate svoj dom nežnim laticama, postoje pravila koja treba da znate. Verovali ili ne to se zove, cvetni bonton i uključuje niz pravila darovanja buketa i cvetnih aranžmana.

Bez preterivanja

Kada je poklanjanje buketa u pitanju, kod nas je običaj da to bude neparan broj, (iako to u svetu nije slučaj) zato što neparan broj označava odnos koji još nije završen, a ujedno donosi i sreću onome kome se poklanja. Buket uvek treba da bude odmeren, napravljen tako da odgovara prilici.

Nikada se ne poklanja paran broj cvetova, pa čak ni dvanaest (tuce), iako je nekada ovaj broj bio opšteprihvaćen. Jedna ruža ide, ali tri ne (deluje pomalo mizerno). Pa čak i sa pet situacija ostaje ista. Možete se već komotnije osećati sa sedam ruža, a jedanaest su znak posebne pažnje.

Često jedan cvet može reći više o onom ko ga daje, nego neki preveliki i prenatrpani aranžman. Kao i u mnogim drugim stvarima, ni ovde nije lepo preterivati.

Važno je znati

Treba imati na umu da, kada se ide u posetu bolesniku, ne treba nositi mirišljavo cveće i da se cveće ne nosi prijateljevoj supruzi. Momci treba da znaju da ne treba da poklanjaju cveće i za devojku i njenu majku.

Ukoliko želite da poklonite saksijsko cveće, trebalo bi voditi računa da li osoba kojoj poklanjamo već ima cveća u kući, pa ako ima, onda joj vredi i pokloniti, jer to znači da će voditi računa o njemu.

Poklon prikladan prilici

Kada se cveće poklanja? Poklanja se onda kada imate osećanja za koja reči nisu dovoljne, piše Najžena.rs.

U tim slučajevima cveće govori umesto vas. Cveće je idealan poklon za svaku priliku. Čak i ako ste pripremili neki skupocen poklon, jedan cvet će ga upotpuniti i dati mu poseban šarm.

Cveće će vas odneti na sve one događaje kada slavljenicima želite da pokažete svoju naklonost, pažnju, simpatiju ili zahvalnost. Ma gde došli noseći lep buket cveća bićete srdačno dočekani jer sa cvećem jednostavno ne možete da pogrešite. Ali, da vam se ipak ne bi desilo da vas onaj kome ga poklanjate odjednom zbunjeno pogleda, vodite računa o nekim pravilima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar