U trendu

Ako rolnu providne folije ne držite u zamrzivaču, onda je pogrešno koristite

Providna folija pomaže nam kada treba da zapakujemo ostatke hrane ili kada želimo da zaštitimo neki predmet prilikom transporta, ali izgleda da smo je sve vreme pogrešno koristili. Tako bar tvrdi jedna korisnica TikToka koja je pokazala u čemu je caka za ispravno korišćenje.

Eva često koristi svoj nalog na društvenim mrežama kako bi podelila svoje najbolje savete i trikove kada je reč o uređenju doma i proizvodima u trendu. U jednom videu odlučila je da podeli svoje otkriće o korišćenju prozirne folije bez statičkog elektriciteta.

@lovelivedream82

I only do it like this now 🥶 #hacks #hack #viralhack #foodstoragetips #kitchenhacks #kitchentips #trend #viralvideo

♬ original sound – Lovelivedream

„Nećete verovati kako je ovaj trik sjajan“, rekla je gledaocima pre nego što je celu kartonsku kutiju prozirne folije stavila u svoj zamrzivač. „Počnite da čuvate svoju plastičnu foliju u zamrzivač i kada je budete spremni da je upotrebite, neće više biti statičkog elektriciteta niti će se lepiti.“

Zatim je izvadila kutiju i razmotala jedan kraj kako bi je stavila na staklenu posudu ispunjenu nečim što je izgledalo kao šlag.

„I lako je možete staviti na sve što želite da sačuvate „, dodao je korisnik TikToka @lovelivedream82.

Ljudi su brzo komentarisali objavu jer je jedna osoba napisala: „Genijalno! Hvala“. Drugi je podelio: „Mi ovo radimo na poslu. Držanje u frižideru zapravo deluje“.

Prema Good Housekeepingu, prozirna folija privremeno gubi deo svoje lepljivosti. Dr. Čad Orzel, vanredni profesor fizike i astronomije na Union Collegeu, objasnio je nauka koja stoji iza svega za TODAY Food.

Rekao je: „Prianjanje između delova plastike može biti podstaknuto molekulima na površini koje se grupišu kako bi stvorile slabe hemijske veze, niža temperatura može malo sprečiti taj proces“, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar