U trendu

Ako ste ove 3 stvari radili kao dete spadate u veoma retke genijalce, to rade samo inteligentni tvrde naučnici

Naučnici su uspeli da naprave paralelu između događaja u prošlosti i visokog IQ-a.

Koeficijent inteligencije (IQ) koristi se za merenje nivoa inteligencije osobe uz pomoć standardizovanih testova. Ispod 85 se smatra lošim rezultatom, dok se osoba koja ima više od 130 smatra inteligentnom.

Evo kako su određene stvari iz prošlosti koje ste proživeli povezani sa vašom inteligencijom:

1. Naučili ste rano da čitate

Jedno britansko istraživanje u kojem je učestovalo 2.000 parova blizanaca otkrilo je da deca koja su ranije naučila da čitaju imaju viši IQ od svog blizanca. Stručnjaci su uvereni ih je upravo to učinilo pametnijima.

2. Išli ste u muzičku školu

Istraživanja su pokazala da muzičko obrazovanje povećava verbalnu inteligenciju, povećani fokus i sposobnost za boljom kontrolom. Jedno od tih istraživanja rađeno je s decom od koje je polovina njih redovno pohađala muzičku obuku, dok je druga polovina nije. Na kraju eksperimenta, koji je trajao četiri nedelje, 90 odsto dece koja su učestvovala u muzičkom kursu pokazalo viši verbalni IQ od druge dece.

3. Bili ste plašljivi kao mali

Na prvi mah zvuči nelogično, ali strah, stidljivost i bojažljivost u ovom slučaju imaju pozitivne strane. Kako tvrdi psiholog Džeremi Kaplan, pacijenti koji imaju smetnje i pate od anksiozno-depresivnih poremećaja, imaju viši IQ od pacijenata s lakšim simptomima. Takođe, drugo istraživanje je pokazalo kako ljudi u trenutku straha postižu bolje rezultate od onih koji ne osećaju strah.

(Espreso/mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar