U trendu

Ako vas ujede pčela, ovaj lek je spas: Savet starog pčelara rešiće vas muka

Komarci, pčele, ose, stršljeni, krpelji – evo šta da radite kada vas ujede insekt kako biste sprečili svrab, oticanje ili infekciju kože

Pčelar Vasilije smatra da nema ništa zdravije od ujeda pčele i on smatra da je pravo blago boraviti u blizini košnice, da to opušta i smiruje, prenosi Stil Kurir.

U slučaju ujeda pčele, Vasilije kaže da bol kratko traje, samo minuti ili dva, a da kasnije prolazi bol, nego da se javlja samo otok, ali i neprijatan osećaj.

Međutim, kad se radi o ljudima koji su alergični na ubod pčele, po njih može da bude jako opasno, ali, nažalost, i fatalno.

Oni koji su alergični treba dobro da se paze, a ako se desi ubod, da se jave svom lekaru.

Oni koji nisu alergični najbolje je da uzmu jedan aspirin ili andol (bilo šta što imaju kod kuće), rastope ga sa par kapi vode i stave na mesto uboda. To se drži oko minut, dva, pa se skloni. Niti ima otoka, niti ima boli, a izostaće i svrab – provereno, rekao je travar Vasilije.

On još savetuje da se koristi i oblog od navlažene sode bikarbone, a ako ništa od navedenog nemamo kod sebe u momentu uboda, najbolje bi bilo uzeti tri različite travke iz prirode. Dobro iz izgnječiti i tim sokom natrljati kožu na mestu uboda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.