Ako vidite ovo kad god otvorite ulazna vrata stana, nikad nećete izaći iz „minusa“

Energija u domu treba slobodno da teče kako bi kuća bila oaza sreće, obilja i zdravlja, tumaši feng šui učenje. Kako bi u domu zavladala pozitivna energija, važno je da počnemo od ulaznih vrata.

Feng šui stručnjak SandraDrinčić objasnila je u emisiji „Pusti brigu“ na Kurir TV-u da nije dobro kada su ulazna vrata prljava, stara, oronula, kada se farba istrošila. Pored toga, navela je da na ulaznim vratima ne treba dadržati pločiu sa starim prezuimenom ukoliko se žena razvela, jer to može blokirati dolazak nove ljubavi.

Pored ulaznih vrata, važno je i kako je uređeno predsoblje, hondik, odnosno prostor koji prvo ugledamo kada zakoračimo preko praga:

„Šta je prvo što vidimo kada uđemo u kuću? Ako vidimo dnevni boravak, to je idealna stvar; ako vidimo kupatilo, to je minus na računu; ako vidimo trpezariju, neko je stalno gladan. Ako prvo vidimo kupatilo, ne moramo da ga izmestimo, stavićemo ukrasne trakaste rese na vrata kupatila i preusmiriti energetski tok.“ – objasnila je Sandra Drinčić iz Feng Shui Instituta.

U mnogim feng šui pravilima, ogledalo u hodniku se najčešće ne preporučuje, ali Sandra objašnjava – „Može ogledalo u hodniku, ali tako da vidimo svoj odraz tek kada napravimo korak, dva u kući. Ne smemo da se vidimo u ogledalu čim vrata otvorimo, ni prekoputa, ni pored.“

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.