Ako vodu pijete u ovom položaju, to može dovesti do zdravstvenih problema!

Da bi naš organizam funkcionisao kako treba, neophodno je da tokom dana popijemo bar osam čaša vode.

Ovo pravilo je manje-više svima poznato jer nam lekari svakodnevno poručuju da vodimo računa o hidrataciji, naročito tokom leta.

Ali prema ajurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini, trebalo bi da vodimo računa i kako pijemo vodu.

“Ako je ne pijete na pravi način, to može biti i uzrok nekih zdravstvenih problema. Zato bi trebalo da izbegavate da je pijete stojeći ili u pokretu. U slučaju da je pijete s nogu, tečnost klizi pravo do creva i ne apsorbuje se dovoljno, pa brže osećate žeđ, ali i posledice sporijeg rada nekih organa”, prenosi „Riders dajdžest“.

Stručnjaci savetuju da vodu pijete u sedećem položaju u malim gutljajima jer su mišići tada opušteniji, a ako tako ne činite, možete najpre osetiti probleme s varenjem, a onda sa zglobovima i bešikom, prenosi informer.rs.

“Ukoliko pijete vodu stojeći, to stvara probleme u donjem delu jednjaka, zbog čega se stvara i kiselina. Mišići organa za varenje se usporavaju, dolazi do zastoja u varenju hrane, a samim tim i nadutosti. Disbalans tečnosti u organizmu dovodi i do njenog nagomilavanja oko zglobova, a bubrezi sporije rade, pa toksini ostaju duže u organizmu”, objašnjavaju stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.