U trendu

Ako želite da maksimalno iskoristite krasulu za ostvarenje želja, morate je držati na ovom mestu u kući

Prema feng šuiju postoje razne biljke za koje se veruje da imaju moć da privuku blagostanje. Dok je, na primer, orhideja pogodna za ljubav, veruje se da krasula, koja se još naziva i „drvo novca“, privlači obilje i bogatstvo. Ova biljka je jako popularna, jer je vrlo otporna i ne zahteva mnogo nege.

Položaj biljke u vašem domu, kao i način na koji je postavljena mogu značajno uticati na to da li će krasula imati pravi efekat, ističu feng šui stručnjaci.

Otkrivamo gde bi trebalo da stavite svoje drvo novca, odnosno krasulu i maksimalno je iskoristite za ostvarenje finansijskih želja.

Prema tradicionalnom feng šuiju, jugoistočni deo kuće ili kancelarije je idealna lokacija za krasulu. Ovaj deo doma naziva se još i „kutak za novac“, pa je prirodno da biljku obilja postavite baš tamo. Ako očekujete da uspe, ne stavljajte svoje drvo u ugao koji je mračan ili koji je na promaji. Važno je da bude u prostoru koji dobija odgovarajuće osvetljenje. Najlošiji delovi kuće u kojima zaista prema feng šui pravilima ne bi trebalo držati krasulu su kupatilo i „ljubavno područje“, odnosno severozapadni deo kuće, piše sensa.hr .

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.