U trendu

Ako želite sreću i blagostanje u Novoj godini za doček pripremite ovu hranu, veruje se da je 1 vrsta mesa veoma baksuzna

Prema narodnom verovanju postoji hrana za koju se veruje da će vam doneti sreću i blagostanje, a postoji i ona za koju se nikako ne preporučuje da se nađe na vašoj novogodišnjoj trpezi.

Hrana koja će krasiti vašu novogodišnju trpezu zavisi i od toga da li se pridržavate Božićnog posta ili ne.

Evo koje to namirnice i jela donose sreću u Novoj godini, a koja su baksuzna.

Grožđe

Grožđe je, pre svega, simbol zdravlja i jačine, pa se preporučuje da pojedete nakon ponoći tačno 12 zrna grožđa, za svaki mesec po jedno, kako biste u predstojećoj godini svakog meseca bili zdravi.

Riba

Budući da i za novogodišnju noć traje Božićni post, riba bi trebalo da se nađe na vašoj trpezi. Pored toga, ona simboliše kretanje bez prepreka, pa vam nagoveštava laganu godinu u kojoj će svi poslovi ”plivati”. A evo i najboljeg predloga za belu ribu.

Svinjsko meso

Svinjsko meso je simbol izobilja i bogatstva.

Kupus salata

Zbog svoje zelene boje simboliše harmoniju prirode i dobre sreće, kao i dugovečnost. Možete da je napravite na razne načine, a ovo je najbolji recept za kupus salatu.

Torta

Zbog same svoje strukture koja sadrži puno šećera, torta je simbol slasti. Potrudite se da vam torta bude od što bogatijih sastojaka kako bi u predstojećoj godini bilo što više slasti. Naš predlog je naravno čuvena Vasina torta.

Zaboravite piletinu

Ono što se nikako ne preporučuje na novogodišnjoj trpezi jeste meso od pernatih životinja, jer one imaju krila, pa simbolišu sreću koja napušta.

Izaberite hranu koja ne samo da će obogatiti novogodišnju trpezu, nego će vam doneti i sreću i blagostanje.

(Espreso/Stvar ukusa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar