U trendu

Amerikanac koji je 9 meseci živeo na Balkanu otkrio po čemu će pamtiti Srbiju

Džastis Rid, Amerikanac koji je oduševio Srbe kada je napisao pesmu za Novaka Đokovića i čak i sa njim zapevao , napustio je Balkan nakon što je ovde proveo devet meseci. Osim Srbije, obišao je sve zemlje u regiji – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru i Makedoniju, a njegovo putovanje pratilo je Instagramu pratilo više od 450 hiljada ljudi.

U svom Jugu je prešao 27.000 kilometara i doživeo razna iskustva, pa je u najnovijem video snimku ispričao po čemu će pamtiti svaku od bivših jugoslovenskih zemalja.

Slovenija ga, kaže, podseća na Ameriku, Bled mu je predivan, Ljubljanu smatra najmodernijim gradom na Balkanu, a Maribor je bezbedan, ali „nema mnogo toga da se radi“.

U Crnoj Gori mu se svidelo more, Makedonija je „luda“ i kaže da je doživeo veći kulturološki šok nego bilo gde, a u Bosni je prepoznao najviše kulturoloških različitosti, okusio najbolju hranu, stekao prijatelje, ali i video ratne ožiljke.

U Hrvatskoj je imao malih neprijatnosti s beogradskim tablicama kada mu je neko skinuo registarske oznake i izgrebao automobil ključevima, ali kaže da ima prvoklasnu obalu…

A za Srbiju?

„Za Srbiju sam shvatio da nema prirodu kao njene komšije, ali ima dugu istoriju i Novi Sad je čist i lak za snalaženje“, bilo je sve što je rekao o našoj zemlji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.