U trendu

Baba Vanga predvidela je napade 11. septembra i pandemiju, a evo šta je najavljivala za 2024.

Strašna predviđanja Babe Vange, vidovnjakinje poznate i kao ‘Nostradamus Balkana’, nastavljaju se i u 2024. godini, nastavno na verovanja da je predvidela napade 11. septembra i pandemiju COVID-a 19. Inače, ova bugarska proročica koja je preminula 1996. postala je popularna među teoretičarima zavere nakon što se nekoliko njenih navodnih predviđanja i ostvarilo, a u idućoj godini najavila je više loših stvari koje lede krv u žilama.

Tako Baba Vanga za 2024. najavljuje terorističke napade u Evropi, veliku ekonomsku krizu i biološke napade, kao i pokušaj atentata na Vladimira Putina. Jedno od pozitivnijih njenih predviđanja je što će u idućem razdoblju doći do većih medicinskih napredaka, ali postavlja se ključno pitanje: Koliko se njenim predviđanjima može verovati na osnovu dosadašnjih proročanstava? U nastavku donosimo pregled najvažnijih događaja koje je Baba Vanga ranije i predvidela.

Suše i poplave

Jedno od njenih predviđanja koje se pokazalo istinitima bilo je ono iz 2022., kada je najavila velike suše i poplave u većim gradovima. Nakon što je prošla godina u Engleskoj bila najsušnija od 1935., a visoke temperature uzrokovale su jake požare u Španiji, Italiji i Portugalu, Australija i Azija bile su suočene s jakim poplavama koje su usmrtile najmanje 22 osobe. Zanimljivost Babe Vange je i što je predvidela sopstvenu smrt – 11. avgusta 1996., što se zaista i obistinilo jer je vidovnjakinja preminula od raka dojke, a njen pogreb privukao je velike mase ljudi, prenosi Daily Mail.

Još u 1966. Baba Vanga je s jednom ženom, Neshkom Stefanovom Robevom podelila kako će ‘korona biti oko svih nas’. Robeva je kasnije bila ispričala kako Baba Vaga ni sama nije znala što to tačno znači u to vreme. Zastrašujuće je i što je Baba Vanga navodno predvidela i veliki cunami koji je 2004. pogodio Indoneziju, Šri Lanku, Indiju i Tajland i usmrtio više od čak 230.000 ljudi. Proročica je ranije navodno kazala kako će “ogroman talas prekriti velik deo obale pun ljudi i gradova, a sve će nestati ispod vode“.

Uspon Baraka Obame

Baba Vanga predvidela je i jednu od najozbiljnijih pomorskih nesreća u istoriji Rusije, onu koja se dogodila 2000., kada je došlo do eksplozije na podmornici Kursk koja je usmrtila 118 osoba. Ta podmornica potonula je samo 12 meseci nakon što je Baba Vanga predvidela njen kraj, najavljujući kako će “biti prekrivena vodom, a ceo svet će plakati zbog tog“.

Ova proročica najavila je i kako će 44. predsednik SAD-a biti ujedno i prvi crni predsednik, što se naknadno pokazalo i istinitim kada je Barak Obama pobedio na izborima. Ipak, Baba Vanga najavila je kako će on biti i poslednji predsednik, što ipak nije bila istina. Uz to, veruje se kako su njena predviđanja za 45. predsednika koji će biti “suočen s krizom“ bila usmerena upravo na Donalda Trompa kojeg je u mandatu dočekala pandemija, kao i napad na Kapitol.

Ipak, brojna su proročanstava koje Baba Vanga nije pogodila. Osim što je najavila kraj prirodnih rođenja u 2023. godini, proročanstvo na čije ostvarenje još treba pričekati, najavila je i kako će Evropa prestati da postoji u 2017. godini jer će kontinent biti “pretvoren u pustoš lišenu ljudskog života“. Najbliže tome što se ostvarilo bio je Brexit koji se zaista i dogodio te godine kada su Britanci glasali za izlazak iz EU, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar