U trendu

Baka joj je savetovala da stavi lavandu pod jastuk: Efekat ju je šokirao, više ne ide na spavanje bez nje

Čak i ako živite zdravo, desi se da imate poteškoće sa spavanjem, teško zaspite, budite se tokom noći, imate noćne more. Ako je to slučaj, donosimo vam prirodan i jednostavan trik koji su koristile i naše bake.

Lavanda – naziv potiče od latinske reči „lavare“ – (oprati, ispirati) je zimzeleni žbun poreklom sa Mediterana. Pored eteričnog ulja, cvetovi lavande sadrže i korisne tanine (imaju antibakterijska i antiinflamatorna svojstva), kumarine (imaju umirujuće, antispazmodičko i antikancerogeno dejstvo), fitosterole (imaju antiinflamatorno, antipiretičko dejstvo, jačaju imunitet ), antocijanini (antialergijski, antifungalni), anti-gljivična svojstva, mineralna jedinjenja.

Lavanda ispod jastuka? Probajte pre spavanja

Pokazalo se da lavanda ima smirujući efekat iz brojnih izveštaja. Ako patite od nesanice ili teško zaspite, stavite suvo cveće i listove lavande ispod jastuka. Da bi nam duže služili, vredi ih staviti u platnenu torbu. Ne samo da će spavaća soba lepo mirisati, već ćete se osećati i opušteno. Garantujemo da će vam biti mnogo lakše da zaspite, čak i nakon napornog i teškog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar