U trendu

Beba „rođena“ dvaput

Kada se kaže da je neko dvaput rođen ili da je ponovo rođen, obično se misli na nešto religiozno ili na neki način simbolično. Međutim, mala Mejsi Houp Makartni iz Teksasa bukvalno je rođena dva puta, i priča o njoj je čudesna.
Neverovatna priča o Mejsi Houp Makartni počinje onda kada je njena majka, Keri Makartni, bila u 23. nedelji trudnoće. Keri i Čad Makartni su već bili roditelji četvoro zdrave dece, i u toku 23. nedelje trudnoće svi zajedno su kombijem otišli u bolnicu kako bi na ultrazvuku videli da li će četvoro dece dobiti brata ili sestricu. Svi su nestrpljivo čekali sliku na ekranu, kada je zabrinuta tehničarka smesta poslala decu iz sale i Keri i Čadu pokazala jednu od roditeljskih najgorih noćnih mora: nešto nije bilo u redu s njihovim nerođenim detetom. Na repnoj kosti njihove nerođene bebe bio je tumor veličine grejpfruta, što znači veličine samog fetusa. Tumor nije bio kancerogen, ali je bio pun krvnih sudova kojima je teklo ono što bi trebalo da hrani fetus; nije bilo nikakve šanse da dete preživi do rođenja – osim ako se pokuša s operacijom.
Operacija je bila veoma rizična, i roditeljima je odmah rečeno da postoji svega deset odsto šanse da uspe. Međutim, bez operacije nikakve šanse nisu postojale. Za ovaj zahtev bilo je neophodno da Keri bude pod jakom anestezijom, sedam puta jačom nego za neki drugi zahvat, kako bi fetus bio potpuno relaksiran. Tokom operacije fetus je delimično izvučen iz stomaka, unutra su ostale glavica i gornji deo tela, dok je s donjeg dela leđa uklonjen tumor. To je bilo prvo rođenje Mejsi Houp. Postojala je ozbiljna opasnost da tokom zahvata fetus doživi srčani napad, ali se to, srećom, nije desilo. Mejsi Houp je, nakon što je tumor odstranjen, brzo vraćena u bezbednost maminog stomaka, kako bi joj tamo zarasla rana.
Svi su se nadali da će ostatak trudnoće biti uspešno održan. Trudnoća nije trajala punih devet meseci, ali je potrajala dovoljno dugo da se mala Mejsi Houp oporavi. Deset nedelja nakon hirurškog zahvata, 3. maja, rođena je po drugi put, ovog puta kao potpuno zdrava devojčica. Na leđima ima veliki ožiljak, ali doktori veruju da će moći da bude uklonjen jednom kad malecka poraste, a izuzev toga i devojčica i mama su sasvim dobro.
Cela porodica Makartni je, naravno, presrećna što se sve dobro završilo, a mi im želimo sve najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar