U trendu

Bebe rođene na ove datume su najuspešnije, ali imamo lošu vest ako ste rođeni u februaru

Može li datum rođenja uticati na uspeh u životu, pitanje je koje zanima mnoge, a odgovor će vas iznenaditi!

Istraživači iz MyHeritage pokušali su da pronađu odgovor na ovo pitanje. Ispisali su datume rođenja hiljadu dobitnika brojnih prestižnih nagrada kako bi otkrili koji datumi najverovatnije donose uspeh, piše The Sun.

Reč je o dobitnicima nagrade Gremija, Oskara, Mišlenovih zvezdica, Zlatnog globusa, Pulicerove, Nobelove i Bukerove nagrade, Zlatne palme i osvajačima Svetskog fudbalskog prvenstva i olimpijskih medalja, piše Zadovoljna.rs.

Od 365 dana u godini, 30. april se pokazao kao datum koji je iznedrio najviše dobitnika. Čak 11 dobitnika rođeno je na ovaj datum, uključujući oskarovku Kloris Lehman, jednu od najslavnijih glumica u istoriji. Druge poznate osobe rođene na ovaj datum su reper Travis Skot i glumice Gal Gadot i Kirsten Danst.

Drugi datum rođenja povezan s najviše osvojenih nagrada i priznanja je 27. april. Ukupno je osam od 1.000 analiziranih ljudi rođeno na taj datum. To su, između ostalih, dobitnica nagrade Gremi pevačica Lizzo, dobitnica Zlatnog globusa glumica Sali Hokins, kao i dva kuvara koji imaju Mišlenove zvezdice – Martin Berasategi i Léa Linster.

Čini se da je april zaista poseban mesec! Upravo je u tom mesecu rođeno najviše uspešnih ljudi, čak 99 od 1.000. Među njima su i Ema Tompson, Barbra Strajsend, Ema Votson i Viktorija Bekam.

Tu su i 20. januar, 23. i 26. mart kao i 29. april, a to su takođe datumi koji su se našli na listi dana u godini koji su iznjedrili najviše uspešnih ljudi.

Novembar je zauzeo drugo mesto s 94 dobitnika prestižnih nagrada. Među njima su En Hatavej i Gordon Remzi. Mart je na trećem mestu, s 92 dobitnika. U ovom mesecu rođeni su Maraja Keri i Kventin Tarantino. Mesec s najmanje osvajača nagrada i nominovanih je februar, u kojem je popisano njih 58, među njima portugalski fudbaleri Ronaldo i Pepe. Kao drugi najmanje uspešan mjesec sledi decembar, u tom periodu godine rođen je samo 71 dobitnik nagrada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.