U trendu

Bebi servis, novo preduzeće za čuvanje dece

Skupština grada osnovala je na današnjoj sednici Privredno društvo za čuvanje i negu dece u porodici „Bebi servis“ d.o.o. koje bi trebalo da obeezbedi pouzdanu uslugu čuvanja dece kod kuće.

Obrazlažući odluku, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić je podsetila da „Bebi servis“ kao usluga u Beogradu funkcioniše od 1988. godine, u okviru predškolske ustanove Stari grad, ali da je u međuvremnu došlo do zakonskih i statusnih izmena koje su uslovile ovu odluku.

„Bebi servis“ će, kako je rekla, doprineti da ta usluga bude funkcionalnija, uspešnija i dostupnija roditeljima.

U samoj odluci navodi se i da je za evidencije NSX preuzeto 1.705 kandidata.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i izmene odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad, ali i nekoliko planova detaljne regulacije.

Takođe, usvojena je i informacija o poslovanju „Sava centra“, odluke o promeni osnivačkih akata „Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju“, i „Pionirskog grada“, a usvojena je i odluka o sprovođenju konkursa za izbor direktora „Veterine Beograd“ i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“.

Umesto Sonje Podunavac, na mesto sekretara Skupšitne grada izabrana je Biljana Živković.

Odbornici su po kratkom postupku odlučili o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova, članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama, kao i članova školskih odbora u pojedinim gradskim osnovnim i srednjim školama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.