Bez stresa i gužve u saobraćaju: Evo kako ovaj muškarac ‘putuje’ na posao (foto)

Ako vam je dosadilo putovanje na posao javnim prevozom, automobilom ili biciklom, a pešice vam je predaleko, možda bi trebalo da pokušate nešto potpuno drugačije. Potrebna vam je samo reka koja teče u blizini vašeg doma i radnog mesta.

Na takvu je ideju došao 40-godišnji Benjamin David iz nemačkog Minhena, koji svaki dan pliva dva kilometra nizvodno do svog posla. Odeću, laptop, mobilni i novčanik spremi u vodootpornu torbu, izađe iz stana i skoči u reku i otpliva dva kilometra do ‘stanice’ koja mu je najbliže kompaniji u kojoj radi. Rekom Isar pliva sada već dve godine i verovatno je jedina osoba koja to radi, ali on ne planira da prestane.

Mein Arbeitsweg vom Baldeplatz zum Kulturstrand am Freitag zusammen mit wunderbarer Begleitung von Klaus Kalchschmid….

Posted by Benjamin David on Sunday, June 25, 2017

Kada vremenski uslovi nisu dobri, 40-godišnjak naravno ne rizikuje svoj život i tada ne skače u rieku već do posla dođe javnim prevozom ili pješice.

– Nisam baš svetac. Kad sam na biciklu, galamim na automobile koji prolaze. Kada sam peške, galamim na bicikliste, i tako dalje. Samo nekoliko metara dalje od mene je reka, a plivanje me potpuno opušta i osvežava – ispričao je ovaj 40-godišnjak, koji osim što izbegava gužvu u saobraćaju, na ovaj se način rešava i stresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.