Bez stresa i gužve u saobraćaju: Evo kako ovaj muškarac ‘putuje’ na posao (foto)

Ako vam je dosadilo putovanje na posao javnim prevozom, automobilom ili biciklom, a pešice vam je predaleko, možda bi trebalo da pokušate nešto potpuno drugačije. Potrebna vam je samo reka koja teče u blizini vašeg doma i radnog mesta.

Na takvu je ideju došao 40-godišnji Benjamin David iz nemačkog Minhena, koji svaki dan pliva dva kilometra nizvodno do svog posla. Odeću, laptop, mobilni i novčanik spremi u vodootpornu torbu, izađe iz stana i skoči u reku i otpliva dva kilometra do ‘stanice’ koja mu je najbliže kompaniji u kojoj radi. Rekom Isar pliva sada već dve godine i verovatno je jedina osoba koja to radi, ali on ne planira da prestane.

Kada vremenski uslovi nisu dobri, 40-godišnjak naravno ne rizikuje svoj život i tada ne skače u rieku već do posla dođe javnim prevozom ili pješice.

– Nisam baš svetac. Kad sam na biciklu, galamim na automobile koji prolaze. Kada sam peške, galamim na bicikliste, i tako dalje. Samo nekoliko metara dalje od mene je reka, a plivanje me potpuno opušta i osvežava – ispričao je ovaj 40-godišnjak, koji osim što izbegava gužvu u saobraćaju, na ovaj se način rešava i stresa.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike